Политика

Стоян Михалев: Искаха да махнат главния секретар на МВР, за да дойде някой благосклонен към купуването на гласове

Живко Коцев е бил притискан да подаде оставка от страна на вътрешния министър и от висши кадри на прокуратурата.

Всяка една информация, която споделя в ефир, може да застраши живота му“. Това заяви в „Говори сега“ депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев.

„По информация на БНР и вестник „Капитал“ в деня, когато са се случили тези действия, той е имал два пъти среща с главния прокурор. Ако главният прокурор си позволил да употреби заплахи, това е действие, което трябва да бъде дисциплинарно разследвано“.

Според новия вариант на Конституцията главният прокурор няма никакво отношение към проверките на по-низшестоящата прокуратура, припомни Михалев и, а за „взаимовръзката между вътрешния министър и висшия кадър на прокуратурата можем само да гадаем“.

„Г-н Сарафов е най-усмихнатият снимков приятел на Пепи Еврото, затова тези задкулисни зависимости е абсолютно възможно да работят в тази ситуация“.

Михалев смята, че вътрешният министър е искал да премахне Живко Коцев заради предстоящата организация на изборите.

„Най-ясен отговор получихме от вътрешния министър на заседанието на парламента – там ни каза, че функцията на главният секретар на МВР по време на избори е да отговаря за това дали е защитен вотът. Тоест, целта е той да бъде махнат, за да дойде човек, който ще бъде много благосклонен към купуването на гласове“.

Според депутата разследването в „Митници“ напомня на аферата „Нексо“

„С невероятен публичен резонанс, ангажирани служби и медии, говорители… Какво се случи, произлезе ли някаква присъда от това? Защото единственото, което последва е, че България е съдена за над 2 милиарда долара. Как е възможно новият директор на митниците, който е назначен преди месец, да е оглавил такава схема, като се казва, че тя е започнала от 2015 година?“

По думите му в цялата ситуация се цели политическо влияние, защото определени хора „имат властова абстиненция и са свикнали да управляват всички схеми в държавата“.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest