Политика

Ще хвърли ли бюджетът на София транспорта в абсолютен хаос?

Бюджетът е политически акт.

Дали той ще бъде приет зависи от умението на най-голямата група да преговаря. От ВМРО не сме затваряли вратата за преговори. Внесли сме достатъчно предложения, достатъчно рано, не сме ги направили в 12 без 2 минути. Всичко е въпрос на диалог и склонни ли са от ГЕРБ да приемат корекции.

Това заяви в ефира на БНТ столичният общински съветник от ВМРО Карлос Контрера. Припомняме, че той подаде оставка като шеф на транспортната комисия в СОС именно в знак на несъгласие с политиката на ГЕРБ и ДБ в столицата.

Вижда се обаче, че сглобката „ГЕРБ-Демократична България“ скърца. Те управляват заедно държавата, даже „Демократична България“ управлява държавата с гласовете на ГЕРБ, каза пред камерата на БНТ Контрера и предупреди:

🤥 Да не стане така при гласуването на бюджета за София една част от ДБ да размислят.

Но това само показва, че всъщност моделът, който замислят за след изборите е този – ДБ с ГЕРБ. Все пак от „Демократична България“ гласуваха с ГЕРБ 120 милиона лева заем за тротоари, гласуваха нискоемисионна зона. Юли месец се обединиха против ВМРО и против нашите аргументи си приеха доклади в транспорта. Аз не знам защо те се правят, че не са част от националното сглобка тук на място, допълни той.

Имаше едно много интересно предложение, внесено от председателя на транспортна комисия от ГЕРБ и заместник-кмета, да се намалят плащанията към транспортните оператори. Това се отложи, което е добър знак, защото в противен случай можеше да се хвърли транспорта в абсолютен хаос! И аз си мисля, че когато се правят такива стъпки, независимо от противоречията, на първо място трябва да има разчети, заявив заключение Карлос Контрера.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest