Стефан Балабанов повежда листата на ВМРО за област Пазарджик

Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов е водач на листата на ВМРО в Пазарджик за предстоящите парламентарни избори.

Днес той беше представен в пресклуба на БТА от народния представител Александър Сиди.

На пресконференцията присъстваха областният председател на партията Георги Коприщенов и организаторът Кузо Божинов.

Балабанов е познат на обществеността в Пазарджик и областта от работата му в структурите на МВР – като началник на РПУ-Пещера и началник на сектора „Криминална полиция“ в ОД на МВР – Пазарджик, както и като заместник-кмет на община Пещера в периода 2011-2017 г., посочи Сиди. 

Той уточни, че останалите кандидати ще бъдат представени през следващата седмицата, а като цел за предстоящия вот в 13 МИР-Пазарджик посочи спечелването на поне един мандат. В листата ще има много познати лица и широка гражданска квота.

Номинацията ми за водач на листата е огромна чест за мен и огромна отговорност, каза Балабанов.

Ние от ВМРО сме с гордо вдигната глава, защото изпълнихме всичко, което обещахме – и повишението на пенсиите, и спирането на Истанбулската конвенция; обновихме българската армия, изтъкна той.

По думите му основните цели за следващите години са повишаването на доходите и осигуряването на сигурна среда за работа и живот. Българите се умориха от протести, от пандемии, нужно им е спокойствие и разум, и ние обещаваме, че ще подсигурим спокойствието, каза още водачът на пазарджишката листа на ВМРО.

Пред журналистите Александър Сиди коментира възможните коалиции и партньорства в бъдещия парламент, като подчерта, че ВМРО категорично няма да работи с ДПС, БСП и „Демократична България“. Той отбеляза, че тези парламентарни избори ще се произвеждат в необичайна обстановка заради пандемията и ще са първите от 12 години, които ще се организират от правителството на ГЕРБ, а не от служебен кабинет.

Сиди заяви категорично, че ВМРО ще е част от 45-ото Народно събрание и призова за висока избирателна активност на 4 април.

Pin It on Pinterest