Становище от Атанас Шопов, областен ръководител на ПП АБВ-Пазарджик

Дами и  господа, приятели,

Многократно съм изразявал лична позиция и съм съгласувал действията си с централното ръководство на ПП АБВ по всякакви въпроси от социално-политическо и по въпросите на местното самоуправление значение. Винаги съм се стремял да бъда последователен и предсказуем. Позицията съм изразявал публично на страницата си и от трибуната на местния парламент.

Кое е изненадващото за мен на прага на есенния политически заключителен сезон?

Прогнозата за оставка на правителството е реалистична, очаквана и неизбежна. Вината за това е на премиера и коалицията.

В тази връзка ПП АБВ предприе серия от консултации със сродни по идеология и платформи  политически формации с обединени от обща кауза, да се противодейства на статуквото и да се предложи АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ в пълния смисъл на посланието.

В общините Стрелча и Септември се провеждат частични избори за кмет на община. Избирателите следва да бъдат мотивирани да направят своя мотивиран и информиран избор за благото на общността.

Какво се получи на практика?

Въпреки поканите от моя страна, за среща, ръководството на БСП, д-р Петя Цанкова отказа такава.

Нормалната позиция беше да подкрепят нашия кандидат Стойно Чачов в Стрелча, а ние да подкрепим кандидат на БСП в Септември.

Подкрепата от страна на БСП на независим кандидат за кмет в Стрелча, съвместно с ПП ГЕРБ, е фрапиращ случай на политическа безпринципна солидарност и не на последно място, на противоречие с позицията на централите, с оглед обстановката в страната.

В Септември се регистрира един кандидат. Отказа на опозицията да издигне алтернативна кандидатура, подкрепена евентуално от нас, показва работа в полза на управляващите в момента.

Това за мен е сериозен индикатор, че от отделни опозиционни формации не се подхожда държавнически, а на практика се подменя вота на хората, гласували срещу политиката на сегашното компрометирано правителство.

Обсъждането и обединяването във формата на коалиционна формация на противниците на режима „Борисов“, по инициатива на ПП АБВ, следва да решава и въпросите на взаимодействията между партньорите, а не да допуска работа в полза на противника.

Изразявам лично мнение. Смятам, че на местно ниво е възможно да се предоговори организирана подкрепа за нашия кандидат, но очевидно датата е след 12.09.2020 год.

А и тези избори са генерална репетиция за парламентарните.

Pin It on Pinterest