Станислав Младенов: Грижата за жената и майката е приоритет във всяка социална държава, в България сме им длъжници

Кандидатът за народен представител от „БСП за България“ подарява по 104 рози на 4 места в София по случай 8-ми март

Грижата за жената и майката е приоритет във всяка социална държава. В България сме им длъжници. Това коментира кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Станислав Младенов. Навръх 8-и март той подарява по 104 рози на 4 места в София и по този начин честити празника на жените.

„Социалната справедливост и борбата срещу дискриминацията са основни стълбове в политиката на БСП“, коментира той. „Държавата обаче е длъжник на жените и майките у нас. Грижата за тях и защитата им от насилие не е на необходимото ниво. Равенството между мъжете и жените е основно човешко право. Дискриминацията в заплащането между половете за една и съща работа е крайно неприемлива, но все още съществува у нас. А равенството между половете в заплащането за положен еднакъв труд е един от критериите за по-справедливо общество“. 

Станислав Младенов засегна и темата за насилието над жени и домашното насилие. „Насилието над жени е крайно недопустимо и е проблем, с който все още държавата не може да се пребори, каза той. – Имаме много работа в тази посока. Вярвам, че новото правителство ще положи необходимите усилия. Категорично съм убеден, че домашното насилие трябва да бъде разглеждано като престъпление“.

Кандидатът за народен представител от листата на БСП за България от 25-ти МИР в София е убеден, че грижата от страна на държавата за майките трябва да бъде значително по-голяма, отколкото е в момента. „Обезщетението за майчинство през втората година трябва да достигне размера на една минимална работна заплата“, заяви Станислав Младенов. Според него обезщетението за майчинство трябва да бъде актуализирано всяка година, според нарастването на минималната работна заплата.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest