Станислав Анастасов: Доган предупреди, че демокрацията в България е крехка, Радев я гази

Станислав Анастасов, заместник-председател на ДПС, в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 11-ти септември 2021 г., заяви позиции по следните теми:

Приемането на предложенията на ДПС в актуализацията на бюджета.

    „Какво се случва, ДПС ли пак ще бъде онзи, който ще раздава порциите в „обръчите от фирми, или пък ДПС в момента е рефер на мача „Борисов – мутри“?“, попита водещата Илиана Беновска. Станислав Анастасов отговори: „С гласуването на бюджета и приемането на предложенията на ДПС – 120 лева за пенсионерите до края на годината в тези трудни, кризисни времена, но и 100 милиона за общините, 85 милиона за земеделците, 75 милиона за туризъм, ресторантьори и хотелиери и превозвачи още 40 милиона, 20 милиона за самоосигуряващи се лица, 105 милиона за медици, медицински сестри и санитари и още много – ние показахме едно нещо – моделът на джипката и раздаването на пари свърши! Между другото този модел, понеже говорим за „порции“, служебното правителство в проекта, който внесе в Народното събрание, се опита да защитава до последно, а именно да има свободата да харчи парите както прецени с ПМС, да може да прехвърля от едно перо в друго. Този модел приключи с предложението на ДПС!“.

    Водещата попита как се успели да прокарат своите предложения. Събеседникът ѝ отговори, че ДПС са доста устойчиви и на каквото и да бъдат подложени, винаги си запазват спокойствието и разума. Друг е въпросът дали някои се опитват да се опират на разума на ДПС и да си позволяват фриволности, разчитайки на това, че ДПС винаги ще бъде репер. Анастасов беше категоричен: „Репер ще продължим да бъдем, защото го дължим на нашите избиратели, но рефер на мач, от който страда целият народ, няма как да бъдем! Този мач трябва да приключи! Бойните изкуства не са част от политиката, войната не е част от политиката. Войната се случва тогава, когато възможностите на политиците вече са се изчерпали!“.

   „Хайде сега да докажем с документални записи, говорим за бюджета, какво каза Йордан Цонев от трибуната на Народното събрание!“, продължи Беновска и пусна запис от изказване на Йордан Цонев от трибуната на Народното събрание от 7-ми септември 2021 г.:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Йордан Цонев: Най ми е лесно да Ви отговоря, че когато се гледа бюджета и когато става въпрос за социални плащания, най-логично е да има мнозинства от политически партии, които са съпричастни към определен проблем. Само че аз съзнателно този път не искам да избягам от обвинението. Ще ви кажа защо – „годеж“, „брак“, „вие заедно ли сте“, „как сте“ – защото от 6 месеца слушаме отдясно тези заклинания. „Ние сега отиваме на избори“, „няма да правим с тях“, „те отиват в ъгъла“, „те са лошите“, „те са такива“ и ние казваме – ами да, те не искат с нас, няма да правим. Кой ви упълномощи вас, тези партии там, които нямате 121 депутата да определяте кой с кого какво ще прави? Не е ли редно, ако страната има нужда от реформи, ако страната има нужда да направи нещо, това да се постави на всички, които народът е изпратил в този парламент? Който иска да прави тези реформи се подписва и участва. Който не иска – в опозиция. Без ДПС, без БСП, после видяхме, че не става с 3 партии – хайде БСП да дойдат. И вие очаквате ние да продължим да стоим като наказани в ъгъла и да казваме – ние не сме се сгодили. Да ви кажа ли какво ще правим, за да няма нещо неясно? Каквото искате говорете. В следващия парламент ще правим това, за което сме пратени тук – България да има правителство. Който не може да го направи, няма да го направи. Който може, ще го направи. Партии на статуквото и на промяната – тази песен се изпя. Видяхме я, ако искате продължавайте да си я пеете. Ние няма да я пеем. Ще направим правителство, ако имаме достатъчно представителство, на база на реформи, на база на истинска промяна. Онова, от което има нужда страната. Този ще участва, онзи няма да участва! Кой ви упълномощи да казвате кой ще участва и кой няма да участва?

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

      Беновска продължи: „Вашият колега Йордан Цонев беше достатъчно красноречив. Какво още обаче не казахте от трибуната. Чух, че вчера председателят на ДПС Мустафа Карадайъ шеговито или не е репликирал една от „изправените мутри“ в парламента, когато тя говори от трибуната, с репликата „лъже, лъже, лъже“!“. Събеседникът ѝ отговори, че ДПС все по-малко ще мълчи, когато се лъже, особено по адрес на ДПС. Той продължи, че партията има самочувствието сама да си рисува образа, а не да оставя други да го правят. Анастасов обясни: „В случая става дума за нещо, което беше да не кажа преписано, но същото предложение, внесено по-късно с правописните грешки включително. Да, допуснали сме грешки, имаше две пунктуационни грешки и в двете предложения. И в един момент някой си позволи да каже нещо, върху което ние заострихме вниманието, че направи ДБ – „вие си гласувахте за вашето, а не гласувахте за нашето“. Не, не е така! Ние гласуваме за политики! Когато има съвпадение, ще гласуваме, независимо дали се харесваме. В частен разговор припомнихме, че парламентът не е конкурс за красота и гласуването не е конкурс за красота. Ако беше конкурс за красота, сигурно тези предложения нямаше да бъдат подкрепени в конкретния случай. Но ние си запазваме разума и гласуваме за политики!“.

    „Като казахте, че парламентът не е място за нещата, които се разиграват, да Ви питам, между първо и второ четене на бюджета се получи някакво предложение за сватба, нека да го видим!“, продължи Беновска и пусна запис от 9-ти септември:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Георги Свиленски: Сега има ли сватба между ДПС и ИТН след първото гласуване?

Стоян Мирчев: Да, сватба има и г-н Йорданов е булката, а Филип Станев е шаферката.

Йордан Цонев: ДПС е търсен винаги от всички да спасява положението. Когато става дума за доходи и ниски данъци ДПС участва в тази сватба. И изобщо не се срамуваме от това. Търсите ДПС само, когато имате личен и партиен интерес.

Филип Станев: Здравейте, г-н Мирчев, Вие притежавате изключителното качество, наречено интригантство. Престанете, станахме за смях на цяла България бе, хора!

Тошко Йорданов: Точно БСП да говорят в този смисъл, при положение, че вие бяхте в брак и с ДПС имахте управление, и с кой ли не. Вие сте доста шавлива политическа булка, бе, хора!

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    Беновска попита: „Как се отнасяте към това, като партия, че заради вашата принципна последователност в политиката, когато аргументите на опонента се губят, се отива в подобни неумели алегории?“. Станислав Анастасов отговори, че в българския език с термина „сватбар“ се обозначава човек, който е опиянен, носи се на гребена на вълната и се държи като на тържество, но парламентарният живот не е тържество. Той беше категоричен: „Парламентът не е място за остроумие. Трябват остри и умни решения, които да решават острите проблеми на обществото. Забавлението има друго място и то е извън тази зала!“.

Работата на 46-то Народно събрание.

    „Остър проблем на обществото ли са въпросите, които се разглеждат в така наречената комисия „Росенец“, която иска да повика да бъде изслушан почетният председател на ДПС Ахмед Доган?“, попита Беновска. Станислав Анастасов отговори, че още от самото си начало парламентарни комисии са се занимавали с внушения и предизборна кампания, така законодателният орган е бил вкаран в следващите избори. Така се прескача същественият цикъл като формиране на управление и мнозинство и ясна визия какво ще реформираме. Народният представител заяви, че хората и бизнесът са много притеснени от сегашната ситуация, а в това положение бизнесът няма да отдели нито един лев за инвестиции и развитие. Европа също гледа с лошо око на случващото се в момента в България. Има неформална информация от ЕК, че българският план за възстановяване и развитие няма да бъде одобрен и няма да получим парите си, докато не бъде сформирано редовно правителство, което да носи отговорност за изпълнението му.

   „ЕП ни каза, че фондовете за възстановяване ще бъдат отпускани само на страни, които спазват върховенството на закона. Как ще докажем, че спазваме върховенството на закона. Новите политици искат да закрият специализирания съд, да прехвърлят Агенцията за защита на свидетелите към изпълнителната власт, искат да променят редица закони. Това ли е промяната. Ваш човек ли е главният прокурор, на ДПС, на Делян Пеевски?“, попита Беновска. Станислав Анастасов отговори: „Ние не сме адвокати на Гешев, но ако трябва да се правят сериозни реформи, трябва да се правят не на извънредни заседания, не на тъгъдък, обслужвайки личните настройки на този или онзи, който търси реванш, не на президента Радев, не на олигарси, които искат да си решат непосредствено проблема. Трябва да се правят бавно, спокойно, осмислено и цялостно. В момента такова нещо няма!“.

   „Ще има ли в понеделник извънредно заседание. Тук беше Росица Кирова, която е заместник-председател на парламента от ГЕРБ, самата тя не можа да ми отговори?“, попита Беновска. Анастасов отговори, че това зависи от председателя, а не от заместниците. Той отново подчерта, че това не решава проблеми на обществото, а частни проблеми. Политикът беше категоричен, че Народното събрание е изпълнило задачите си и в момента президентът трябва да изпълни задълженията си по конституция, а той се бави.

    Станислав Анастасов заяви, че президентът Радев вече няколко пъти е нарушил конституцията, а ЕК ни е уведомила, че нарушаваме договора за функциониране на ЕС. „Какво друго не сме нарушили с това служебно правителство и този президент. Ще чукна на дърво, само договора за НАТО не сме нарушили, дано това да не стане!“, заяви Анастасов.

Твърденията, че Татяна Дончева е предлагала пари на депутати от ИТН да разцепят парламентарната група.

    „Нека да кажем, че се прокрадна тази седмица нещо, което не стана много ясно – предлагала ли е Татяна Дончева пари на Радостин Василев, за да може да се преформатира парламентарното мнозинство по един или друг начин?“, продължи Беновска и пусна запис от обвиненията към Дончева:

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Радостин Василев: Тя коментира наши депутати, спомена Ива Митева. Каза, че няма лидерски качества, не може да я ползва явно за нищо. Спомена Хиновски. Говори за доста имена. На мен ми заприлича на отвратителна среща с един играч от 25 години, който трябваше да бъде помолен вече да напусне вече моя офис. Аз съм адвокат, мога да правя оценка на фактите и никога няма да набедявам някого в нещо, което не съм сигурен дали е така. Казусът е морален и той показва какво се е случвало дълги години назад.

Мая Манолова: Поразителен синхрон между действията на ИТН и ГЕРБ. Те са като ансамбъл по синхронно плуване. Включи се и главният прокурор.

Ива Митева: Още 45-ия парламент се опита дори да кадрува, като първото нещо беше да ми предложи началник личен състав. Аз съм се виждала с Татяна Дончева, на мен не ми е предлагала пари специално.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

      Беновска попита: Това ли трябваше да бъде диалогът по повод тази новина? Нивото какво е?“. Станислав Анастасов отговори: „Нивото е заместител на това, което липсва. Липсват политики и приоритети! Дали тази „дъвка“ е вярна си има компетентни органи, които трябва да установят, но българският народ гледа тази „дъвка“ от 5 дни! Това измести дебата по бюджета, за да стигнем до ситуация, когато 3 дни не може да започне заседание на парламента, защото не е ясно какво гласуваме, защото служебното правителство се опитва да нарежда на парламента и президентът поставя ултиматуми какво да прави парламента. В една парламентарна република парламентът би трябвало да е този, който уважава разделението на властите, но е водещ!“.

Санкциите към български граждани по закона „Магнитски“.

   „Но парламентът загуби своята водеща роля, не че тя би му била присъща в този случай, но трябваше да има по-ясна позиция по прилагането на закона „Магнитски“ в България. Служебният кабинет тук взе връзка под диригентската палка на президента Радев и нека да съобщя за нашите зрители и слушатели, на следващата пленарна сесия в ЕП между 13-ти и 16-ти септември ще се разглеждат санкциите на САЩ и принципите на правовата държава по отношение на приложението на закона „Магнитски“ срещу 3 лица в България. Вие от ДПС дадохте знак, че не оттегляте подкрепата си към Пеевски. Не на последно място ще отбележа, че ВАС до момента не е потвърдил с влязло в сила решение, че „черният списък“ по закона „Магнитски“, направен от служебния кабинет, е валиден. Въпреки всичко се прокрадва съмнението, че тези хора са лишени от своите законни права по отношение на бизнеса и разпореждане с тяхно имущество!“, попита Беновска. Станислав Анастасов отговори, че действията на служебното правителство по този казус нямат правно основание и представляват закононарушение. Това представлява отнемане на основни права. ДПС има самочувствието да каже, че ние трябва сами да решаваме своите въпроси и да не оставяме трети страни, макар и партньори, да ни казват какво да правим и то с административен акт, а не със закон. Той продължи: „Този подзаконов административен акт е написан с внушения, подадени оттук, отигран от служебното правителство, което прави „черен списък“ на свои граждани и то служебно правителство, което не е избирано от никой. Докъде ще спрем или има и друга стъпка?“.

Президента Радев.

    „Ще обобщя няколко въпроса във фейсбук, отнасят се за президента Радев, вие ДПС го избрахте на втори тур за президент. Обаче вие оттеглихте си доверието от него, поискахте му няколко пъти оставката. Нещата станаха още по-нажежени и категорични след разговора между Радев и председателя на ДПС Карадайъ за това на кого коя е родината! Ще помоля да го изгледаме, защото това е важен исторически документ, той ще остане не само в историята на ДПС, а и на България – как се разединява една нация, вместо да бъде обединявана от един президент!“, продължи Беновска и пусна запис от коментара си от 20-ти юли 2021 г.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска: Днес „Моята молитва“ за България ще бъде: „ Президент Радев, отдайте чест на Родината България! Защото – и вие „ще минете“ на народа!“ 

Г-н Главнокомандващ, генерал, макар и от резерва, Радев, знаете ли как се е зародило отдаването на чест с козируване?! 

Рицарите, синоним на: смелост, мъжество, справедливост, чест, благородство, вярност, милосърдие, щедрост, надежда, благоразумие, изтънченост са сваляли шлемовете си, 

Първо: За да погледнат в очите хората и 

Второ: Когато стиснат ръка на противника си  – очите им да „подпечатат“ честността на думата им. 

Без симпатия или антипатия ще отбележа, че под вашия „президентски шлем“ не виждаме очите ви. Виждаме само капризно, амбициозно присвитите ви „президентски“ устни на субект, опиянил се, че властта неочаквано му е кацнала на носа. Да не забравяме, обаче, че това се случи след уравновесяващия политиката /както винаги, през последните 30 години / държавнически размах на Почетния председател на ДПС Ахмед Доган. 

Но! Президент Радев! ДПС, което ви избра за президент на 2-ри тур, вече ви посочи вратата, като ви поиска оставката. 

Доган ви даде знак, че знае древната история: 

„Имало Баща и Син. Бащата съветвал Сина за всичко, за да се справя с живота. 

– Сине, за когато вече няма да ме има, съм ти оставил 2 кутии – Синя и Червена. Ако нещата са зле – отвори синята, ако са добре – отвори червената. 

Работите на сина тръгнали на зле. Той отворил Синята кутия и видял пергамент с написано: „И това ще мине!“ 

Нещата се оправили и щастлив, Синът, отворил Червената кутия. Там, на пергамент, отново било написано: „И това ще мине!“ 

Всичко минава, г-н Президент. Ще „минете“ и вие, за България, като президент. Ще си вземете голямата пенсия. И понякога ще си спомняме за летящите павета, за свития ви юмрук, за коремните ви възземания… 

Румен Радев: За втори път провеждам консултации. На всички ни е ясно, че страната ни е изправена пред комбинация от кризи. И тези кризи изискват държавническо отношение, прозорливост от всички парламентарни партии. Ясно е, че само редовен кабинет може да изведе страната от задаващите кризи. Базирайки се на вашия парламентарен опит, за нас е важно вашето мнение. 

Мустафа Карадайъ: Наистина страната е изправена пред много кризи. Но, в момента, е факт и политическата криза. Освен това се очакват и допълнителни кризи, които се предизвикват от поведението на различни фактори в родната политика. Ние, вече, заявихме, че страната има нужда от стабилност и сигурност. Тогава, ние бяхме заявили безусловна подкрепа за партиите в НС. Но, на изборите за 46-то НС, тази картина се промени и вече няма да има безусловна подкрепа от наша страна. Имаме едно категорично условие, от което няма да отстъпим – възстановяване на нормалността в политиката и демокрацията на нашата страна. От това няма да отстъпим. Възстановяването, обаче, не може да стане с недемократични, незаконни и противоконституционни действия и актове. Нашият дял и принос за стабилността на страната и сигурността на гражданите, винаги, сме го давали и пак ще си го дадем. 

Румен Радев: Вашите думи щяха да звучат още по-убедителни, ако бяхте останали на Консултативния съвет. Надявам се, че вашето движение  ще гледа с по-голяма отговорност  на следващите заседания на КСНС. 

Мустафа Карадайъ: Последното, което казахте, преди напускането ми на заседанието на КСНС е, че не трябва да се обсъждат теми извън дневния ред. Доколкото разбрах, обаче, през цялото време се обсъждаше темата за актуализация на бюджета. Дори, докато бях вътре, казах на министъра Кирил Петков да използва по-често думата „Ковид 19“, защото говореше само за това какво ще се случи, ако не се актуализира бюджета. Имах един въпрос към министър Петков – за неговото гражданство – но вие, тогава, не го оставихте да ми отговори. Той трябва да обясни за двойното си гражданство. Нарушаването на Конституцията е огромна пропаст в демократичното управление. 

Румен Радев: Аз не мисля, че е много удачно, точно вие, да поставяте този въпрос. Защото важното е да носиш България  в сърцето си. И той / Кирил Петков- б.а./ ми каза, че неговата Родина-Майка е България. Вие, г-н Карадайъ, ще ми кажете ли коя е вашата Родина-Майка? 

Мустафа Карадайъ: Моята Родина е България и съм го доказал през тези 51 години. 

Румен Радев: Надявам се да сте искрен в тези думи, защото това е важно за България. 

Мустафа Карадайъ: Лицемерието в политиката е основен инструмент в последните години. Различният аршин за върховенството на Конституцията за различните групи е действащ в момента. Има ограничени права на български граждани – права, които са гарантирани от конституцията. Какъв е проблемът да се изясни един скандал в обществото? Колкото по-рано бъде изяснен, толкова по-добре за България. Нарушаването на Конституцията е огромна пропаст в демокрацията в страната. 

Йордан Цонев: Не мога да остана безучастен, когато българският президент пита господин Карадайъ коя е неговата Родина-Майка. Този въпрос може да бъде зададен  към бесарабските българи, към българите в Сърбия, Молдова и Украйна. Всеки има Родина по произход. Да питаме точно тази част от Българското общество, която е доказала, че носи България в сърцето си, за разлика от Кирил Петков, не е редно. Тези хора, когато бяха поругани, избраха да останат. Те са доказали, че са Българи. Колкото до Конституцията, там чувства няма. Там пише, че „човек с двойно гражданство не може да бъде министър“. Ние не позволихме на Георги Пирински и на Жорж Ганчев да останат политици. И Пирински да се кандидатира за вашия пост. Беше нормално, когато има такъв казус, Кирил Петков да изчака да се реши този казус. 

Беновска: И вашата съратница, Корнелия Нинова, „ще мине“. Ще бъде забравена от БСП. „Ще мине“ и нейното избиране за 2-ри път председател на БСП. Ще ожени сина си, ще стане баба и ще си приглажда снимката яхнала черна кобила… 

Само че ще запомним от вас, Радев и Нинова – в трудни моменти да не се отчайваме. Но! И в моменти на възход  – да не се самозабравяме… 

Защото: Всичко минава… Но! България е Вековна! 

Аз съм Беновска. И питам. 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

     Беновска продължи: „Вчера Вашият колега Йордан Цонев каза, не знам дали го цитирам точно, че ще дадете вашия принос Радев да не бъде избран за втори мандат. Това ли е цената всеки българин, бил той от различен етнос, ние с Вас сме българи по етнос, да има право да отстоява своето самосъзнание? ДПС ще продължите ли тази политика на защита, ще цитирам абревиатурата ви – Движение за права и свободи, да защитавате правата и свободите на всички?“. Станислав Анастасов заяви, че ДПС ще продължи да защитава правата на всички български граждани, защото това е причината самото движение да съществува. Той продължи: „И ако някой си мисли, че като нарушава конституцията, като нарушава законите на страната, като нарушава договора за функциониране на ЕС, ще цитирам един мой приятел, той говореше така за възродителния процес и смяната на имената „Ако някой влиза с булдозер в душата на над 1 милион български граждани, която въпреки обидата, която старият тоталитарен режим им е нанесъл, те са избрали да останат тук, да живеят тук в родината си, където са живеели не техните майки и бащи, а техните пра, пра, пра, пра баби и дядовци“, ако някой си мисли, че с тези „постижения“ в историята, защото няма какво да се лъжем, Румен Радев ще бъде запомнен с това, ако той си мисли, че по този начин ще спечели нещо, не мисля, че в демократичния свят така работят нещата! И ми се струва, че той не е разбрал един от основните принципи в политиката, който гласи – не вреди! В случая имаше опит да се навреди на огромна част от българското общество за лични и политически цели на Румен Радев. Всъщност какви са политическите цели на Румен Радев, нека той да отговори на този въпрос, защото до момента ние не сме чули? Ние можем да кажем защо го подкрепихме преди 5 години – за да смени модела на ГЕРБ. За да смени модела на властолюбието, той реши, че му се полага същото. Но не, не е така! Затова трябва да възстановим парламентарната република, за да не си и помисля следващият президент, че цялата власт му се полага! Защото цялата власт води до диктатура, самодостатъчност, самозабрава! А когато един човек се къпе в цялата власт, сметката я плащат всички граждани!“.

Може ли да има коалиция между традиционните партии срещу така наречените „протестни партии“?

   „За финала едно предложение на наш зрител, чета го дословно – понеже всеки ден в парламента „партиите на протеста“ копаят дъното, не е ли време за коалиция между ГЕРБ, ДПС и БСП. Не мога да повярвам, че го казвам! В името на България предлагам тази коалиция!“. Обсъждате ли да изгоните „мутрите“ от политиката?“, попита Беновска. Станислав Анастасов отговори, че мутризацията в политиката трябва да бъде прекратена. Това го е заявил д-р Доган преди 10 години, припомня го в момента и Мустафа Карадайъ. Необходими са обаче действия. Той беше категоричен, че старият модел на ГЕРБ трябва да приключи. Няма как в държавата един да нарежда на останалите какво да правят. Народният представител беше категоричен: „Не трябва да се повтаря модела на ГЕРБ, защото държавата върви надолу, гражданите обедняват с всеки изминал ден! Това беше причината да предложим всички тези мерки в актуализацията на бюджета, въпреки че първоначално бяхме против, защото виждаме, че инфлацията си върви и цените на основни продукти се покачват. Няма реформи. Има правителство, което обслужва предизборна кампания. И най-важното – няма дългосрочна визия. Ние ДПС сме търпеливи и знаем, че с бавни стъпки всичко се постига, но много български граждани избраха да не чакат!

Подаръците.

    Водещата подари на госта си здрава, българска, червена ябълка и му благодари за смелия разговор. Той ѝ подари труд на либерала Фридрих Хайек от 1944 г. – „Пътят към робството“. Беновска заяви: „Решихме какво ще правим с книгите от нашата библиотека, то ще бъде голяма изненада и се надяваме да стане събитие!“. Тя подари на Анастасов и книгата с интервюто ѝ с Ахмед Доган с думите: „Знам, че го имате, но символично Ви го подарявам, този разговор, който не е от 1944 г., но има достатъчна давност и за съжаление още не сме изпълнили със съдържание онова, което той пожелава на България!“. Анастасов отговори: „Благодаря Ви! Ние май си разменихме две класики, едната е Вашето интервю за работи, които и днес са валидни. Фон Хайек също говори за работи, които са валидни и днес и за които трябва да внимаваме. Предупрежденията на д-р Доган за крехката демокрация, която трябва да пазим, са валидни и днес! Благодаря Ви, че припомняте!“. Така завърши разговорът между Станислав Анастасов и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 11-ти септември 2021 г.

Pin It on Pinterest