Социалистите от Велико Търново дариха на възрастни и Руската църква в старата столица в „Солидарен Великден“

Ръководството на БСП и Весела Лечева дариха козунаци на Дома за възрастни хора

Великотърновското ръководство на БСП и народният представител Весела Лечева дариха козунаци на Дома за възрастни хора „Венета Ботева“ в старата столица.

Акцията е част от Националната кампания на БСП „Солидарен Великден“. Тя се провежда за втора година по инициатива на лидера на Столетницата Корнелия Нинова и вече е ежегодна.

В рамките на „Солидарен Великден“ социалисти от цяла България подпомагат възрастни и социално слаби хора като даряват продукти, за да имат и те празнична трапеза. Традиционните за празника козунаци и другите хранителни продукти са българско производство, целта е социалистите да бъдат солидарни с родния бизнес като реализират продукцията му.  

 Възрастните хора от Дома благодариха за вниманието и споделиха, че местната структура на БСП и Весела Лечева са чести дарители на социалната институция. В знак на благодарност те подариха ръчно изработено пано с българския трибагреник на председателя на социалистите във Велико Търново Михаил Михалев. Той от своя страна обеща, че ще го закачи в партийната централа.

Местната структура на социалистите ще продължи кампания „Солидарен Великден“ и утре, когато Младежкото обединение и Общинския партиен съвет ще направят дарение и в Руската църква във Велико Търново.

Pin It on Pinterest