Симеон Славчев: Петков и Василев са „красиви опаковки“ на гърба на обединителя на нацията Радев

Симеон Славчев, лидер на ПП МИР, в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 25-ти септември 2021 г., заяви позиции по следните теми:

Защо ПП МИР и Симеон Славчев трябва да са в политиката?

   „Защо МИР и Симеон Славчев трябва да бъдете в политиката?“, попита водещата Илиана Беновска. Симеон Славчев отговори, че абревиатурата на партията означава морал, инициативност, родолюбие и не напразно го казва, защото смята, че във всички сфери трябва да има преди всичко морал. След това всеки инициативен българин трябва да участва в обществено-политическите процеси. А родолюбието пред скоби е пред всичко останало. Славчев заяви: „ПП МИР доказа, че има морал, инициативност и родолюбие в българската политика и в българското общество. Привлякохме голяма част от експертния потенциал на България, голяма част от експертите са част от екипа на ПП МИР, което ни радва! Ние обединяваме моралните, честните, почтените български граждани, които искат реално истинската промяна в България!“.

Проектът на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“.

    „Наскоро се появи един политически проект, „Продължаваме промяната“, с мандатоносители СЕК и ВОЛТ. Те даже говорят, че ще подписват договор за почтеност. Какви са критериите за почтеност?“, попита Беновска. Симеон Славчев отговори, че на първо място стои личният пример. Ако човек дава личен пример в ежедневието си с честност, почтеност и морал, той няма проблем по всяко време да разпише такъв договор.

   Симеон Славчев заяви, че всеки, който говори за почтеност и морал, трябва първо да погледне себе си. Той продължи: „Колегите Петков и Василев използваха 4 месеца, докато бяха служебни министри, използваха държавния, служебния ресурс, за да добият популярност. В това няма нищо лошо разбира се, ако са свършили определени задачи. Двамата обаче трябва да отговорят на някои въпроси. На първо място Кирил Петков подвел ли е президента Радев, подписвайки декларация, че е единствено и само български гражданин преди издаването на указа за назначаванетно му за служебен министър?“.

   „Но някой може да възрази, да каже, че очакванията са били да има правителство, да няма трети предсрочни парламентарни избори, да не им е стигнало времето!“, отбеляза Беновска. Симеон Славчев отговори, че в такъв случай Петков и Василев е трябвало да се явяват на следващите избори, а не да ползват регистрацията на друга партия като „опаковка“ и да погазват закона. Той добави: „Истинската промяна ще дойде тогава, когато българите спрем да гледаме само в „опаковката“. Нещо, което е опаковано в целофан и не се харесва на мен или на Вас, на останалите българи може да се хареса, защото е добре направено пиарски. Но когато отворим тази „опаковка“, виждаме, че вътре стои боклук, да не използвам друг израз!“.

   Симеон Славчев заяви, че пиарът на новия проект „Продължаваме промяната“ е пиарът на Бойко Борисов. Той продължи: „Диана Дамянова беше пиар и на Бойко Борисов, когато беше „опакован“ в същата опаковка, страхотна, в страхотен целофан и беше предложен на българското общество. Така че българските граждани могат да си направят извода!“.

   Беновска продължи: „Искам да видите нашия поглед от представянето на техния политически проект миналата седмица. Той беше съпроводен от един малък гаф, но не това е в центъра на вниманието, и беше съпроводен от много категорични изявления в подкрепа на президента Радев!“:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска: Защо едно Агънце и едно Коте бяха зад гърбовете на Кирил Петков и Асен Василев, когато заявиха, че подкрепят президента Радев?!

Кирил Петков и Асен Василев обявиха политически проект „Продължаваме промяната“.

Защо едно Агънце и едно Коте бяха зад гърбовете на Кирил Петков и Асен Василев, когато заявиха, че подкрепят президента Радев?!

Асен Василев: Кандидатът ни за президент е г-н Румен Радев!

И се сетих за песничката „Мърльо Писанче“. Асен Василев ли издигна Румен Радев за президент, или Мърльо Писанче-то зад гърба му го направи?!

Мърльо, мърльо писанче, – Асен Василев

със червено герданче,  – Асенчо

сините му  очички – Василев

светят като звездички. – Румен Радев

И се сетих и за песента „Заблеяло ми агънце“, когато, пък, Кирил Петков, добави:

Кирил Петков: А, за президента Радев само да Ви кажем, защото пак се пита. Това не е президентска партия! Не е!

Заблеяло ми агънце – Кирчо Петков

в Тодорови – РуменРадеви – кошари,

като му агне – Кирчо Петков

заблея, цяло му стадо – Мая Манолова, Христо Иванов – разблея.

Тодор – Румен Радев – на агне Кирчо Петков – продума:

Агънце – Кирчо – байно рогато, защо си жално заблея, – с Асенчо Василев –

та ми стадото – Мая Манолова и Христо Иванов – разблея?

Дъл не ти трева зелена, – Харвард – или ти вода – България – не стига?

Кирил Петков ли издигна Румен Радев, или Агънцето зад гърба му?

Кирил Петков: Ние много го харесваме Румен Радев, защото за последните 3 месеца, когато той каза: „Имате пълна свобода за действие, правете и действайте, както мислите, че е най-добре за България“ – нито аз, нито Асен не получихме нито един телефонен разговор, за да ни каже: „Не правете това или наемете този“. Не! Той ни даде тази свобода и общите принципи, в които сме управлявали заедно с нашите колеги от служебното правителство – мисля, че са общи и за него.

Защо едно Агънце и едно Коте бяха зад гърбовете на Кирил Петков и Асен Василев, когато заявиха, че подкрепят президента Радев?!

Аз съм Беновска. И питам.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Искали ли са Кирил Петков и Асен Василев от ПП МИР да им даде своята регистрация за изборите?

      Беновска попита: „Говореше се, че Кирил Петков и Асен Василев са търсели и контакт с Вас, за да им дадете своя мандат?“. Симеон Славчев отговори: „Аз вече на няколко пъти заявих, че не познавам Кирил Петков и Асен Василев, никога и по никакъв повод не съм разговарял с тях. Това, което се завъртя в публичното пространство, е интрига. ПП МИР е партия на моралните, честните и почтените български граждани, тя не дава регистрация, това, което колегите поискаха“. Беновска попита: „Но поискаха ли го това от вас?“. Събеседникът ѝ отговори, че има предвид това, че Петков и Василев публично на пресконференция са заявили, че търсят партия, която да им даде своята регистрация. С това свое изявление двамата са казали, че на практика погазват закона в България. В закона ясно са описани стъпките, които всеки български гражданин, който иска да се занимава с политика, трябва да извърви. Лидерът на ПП МИР продължи: „Колегите придобиха популярност на гърба на служебното правителство, на гърба дори на президента Радев!“.

Съмненията, че „Продължаваме промяната“ е проект на президента Радев.

    Симеон Славчев заяви, че през последните 5 години Румен Радев се е доказал като обединител на нацията, като човек, който може да бъде морален стожер. Не бива нито един политически проект да бъде свързван с него, защото той е президент на републиката!“.

   „Това „не бива“ е пожелателно, ние не знаем дали не е свързан!“, отбеляза Беновска. Симеон Славчев отговори, че според него „Продължаваме промяната“ не са свързани с Радев.

Ще влезе ли Славчев в инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата на Радев и Йотова за втори мандат?

   „Вие изразихте доста сърцата и гореща подкрепа в предишните кампании за Румен Радев, нарекохте го „обединител на нацията“. Вие ще влезете ли в инициативния комитет, който според Илияна Йотова, ще го кажа с мои думи – „цвета на нацията“, който ще подкрепи президента Радев? Продължавате ли да го подкрепяте така сърцато?“, попита Беновска. Симеон Славчев отговори, че ПП МИР е била първата партия, която е подкрепила Радев, когато той е заявил, че ще се кандидатира за втори мандат. Той обаче изрази мнение, че в инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата на Радев, не трябва да присъстват политически лидери. „Дори да бях поканен в такъв инициативен комитет, щях да откажа, защото това е моето принципно разбиране. Вътре може да има хора с ляво мислене, с дясно, но не и ярки политически фигури!“, категоричен бе Славчев.

        „Да Ви върна към двете страни на един медал, където и вие се преплитате. Президентът Радев, казвате „обединител на нацията“, „морален стожер“, подкрепят го и Кирил Петков и Асен Василев. Вие критикувате тях, начинът по който влизат в политиката, това не ви отблъсква да подкрепите Радев?“, попита Беновска. Симеон Славчев отговори, че този факт не променя позицията му в подкрепа на Радев. Той просто изтъква неморалния начин, по който Петков и Василев влизат в политиката.

Надпартийна фигура ли е Румен Радев?

  „Вие твърдите, че президентът Радев е надпартийна фигура, но фактите говорят други неща. Начело на инициативния комитет, който го издигна, беше Стефан Данаилов!“, припомни Беновска. Симеон Славчев отговори, че Стефан Данаилов е бил един от сериозните български общественици. Едва след това е политик.

   „Но се споменаваше и името на Леонид Решетников, който го бил посочил. Имаше признания за срещи, които ги бил организирал собственикът на Славия в един столичен хотел!“, продължи Беновска. Симеон Славчев отговори: „За това не мога да кажа, но Румен Радев се доказа като морален стожер на българското общество!“.

    „Как се доказа, вдигайки юмрук за бунт?“, продължи Беновска. Събеседникът ѝ отвърна: „Доказа се като един държавен глава, който застана на страната на българския народ, който въстана срещу несправедливостите в обществото! А юмрукът е символ на единение, а не призив за бой! МИР също призовава за обединение, защото не трябва да продължаваме да се делим на леви и десни, християни и мюсюлмани. Дайте да видим това, което можем да свършим като нация!“.

   „Как ще коментирате това, че служебните правителства на Радев отиват и козируват пред американския посланик?“, попита Беновска. Симеон Славчев отговори, че не става дума за козируване, просто служебното правителство провежда среща с различни посланици. „С руския по-малко!“, отбеляза Беновска. Събеседникът ѝ продължи, че България трябва да има балансирана политика. Не трябва да залитаме в различни посоки. Ние имаме културни връзки с Русия и не бива да ги загърбваме. Според Славчев България трябва да отстоява националния си интерес, като стои на равни отстояния от Москва, Вашингтон и Брюксел.

   „България се опита в лицето на Борисов да стои на равни отстояния от Москва, Вашингтон и Брюксел. Взимам конкретен пример с „Южен поток“. И какво се оказа, че на Брюксел и Вашингтон не им хареса равната дестинация София – Москва и ни отдалечиха и икономически преди всичко от приходите, които получавахме от руската газ. И вместо „Южен поток“ да минава през България, имаме един хубав „Северен поток“, който заобикаля целия контент и доставя газ на Германия!“, припомни Беновска. Симеон Славчев отговори: „Тогава дойдоха едни хубави американски сенатори, те дори още не бяха стъпили на стълбите на самолета за обратния полет за САЩ, когато и Орешарски, и тогавашният министър Драгомир Стойнев обявиха, че България спира „Южен поток“. Което не им прави чест, защото това беше националния интерес на България. Този проект освен преки, щеше да даде и много косвени инвестиции!“.

Какъв е образът на бъдещето на България според ПП МИР?

   Симеон Славчев заяви, че ПП МИР дава образа на бъдещето. Този образ представлява това, което трябва да свърши държавното управление. Той продължи: „Ако мога с едно изречение да Ви кажа какво представлява нашият образ за бъдещето на България. Това е едно семейство между мъж и жена с 3 или 4 деца. Това би олицетворявало това, че българската икономика е станала ефективна и работеща, че имаме достъпно и работещо образование, здравеопазване. Означава, че имаме морални ценности. Съжалявам, че пак се връщам на колегите Петков и Василев, те са икономист и финансист, но нито веднъж не споменаха как българската икономика да стане ефективна и работеща. ПП МИР има програма, социалното пазарно стопанство ще направи българската икономика работеща!“.

    „Тук беше Константин Бачийски от СЕК, който им даде половинката от мандата, за да кандидатстват за Народното събрание. Той каза, че скоро ще представят своята програма, надявам се там да го видим!“, отбеляза Беновска. Симеон Славчев отговори, че също се надява. Той заяви: „Ние от ПП МИР сме взели един добре работещ германски модел за социално пазарно стопанство и се опитваме да го внедрим в България. Това е доказан немски модел, който работи и в кризи. Но друг важен пункт за всяко едно правителство и за всеки един, който иска да управлява България, е да върнем българите, които са зад граница. Те в момента дават сериозни приходи и на българските пенсионери, но всяко едно правителство трябва да се стреми към това българите зад граница да се върнат в страната и да допринесат за пенсионната система в страната пряко и директно! ПП МИР ще води изцяло позитивна кампания!“. Така завърши разговорът между Симеон Славчев и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 25-ти септември 2021 г.    Област за прикачени файлове

Pin It on Pinterest