Сиди: Години наред бяхме в коалиции и се обяснявахме за действията на други

Дошло е времето ВМРО да покаже своето лице

Години наред бяхме в коалиции и се обяснявахме за действията на други.

Това заяви депутатът от ВМРО Александър Сиди относно решението партията да се яви самостоятелно на вота.

Изборът на ВМРО да се яви самостоятелно на изборите не е самонадеян ход. От партията вярват, че тя трябва да продължи напред.

Такава позиция изрази в студиото на „Здравей, България” по НОВА депутатът от ВМРО Александър Сиди.

Години наред бяхме в коалиции и се обяснявахме за действията на този или онзи. Всяко действие беше въпрос на компромис в коалицията, включително и понякога с идеи на една от трите партии, каза още той.

Според Сиди е дошло времето ВМРО да покаже своето лице, демонстрирано и на евроизборите.

Не мисля, че има нещо, от което да се срамуваме в тази коалиция. Направихме това, което успяхме, а за някои неща силите не стигнаха. В крайна сметка пътят напред продължава. От ВМРО искаме да направим наша патриотична платформа. Очевидно е, че платформата на обединението на трите политически сили в това пространство не се случи, смята още Сиди.

Той изрази сигурността на ВМРО, че от партията не правят грешка, като се явяват самостоятелно на вота.

Години наред бяхме в коалиции и се оправдавахме за чужди действия,

посочи той.

Вярвам, че българският избирател ще избере правилно, защото сме от малкото формации, които се явяват на избори с изпълнени обещания, добави депутатът.

Сиди заяви, че не са имали разговори с ГЕРБ и не са обмисляли варианта да се впишат в тяхната листа, за да получат сигурни места. Депутатът беше категоричен, че ВМРО няма как да участва и в правителство, което е подкрепено от ДПС.

По думите му в следващия парламент ще попаднат формации, които ще се опитат да подменят ценностната ни система. Виждаме агресивната либерална пропаганда по отношение и на еднополовите бракове, и по отношение на Северна Македония. Ние категорично няма да допуснем това, заяви Сиди.

Законодателството е категорично – мъжът и жената правят семейство. Всякакви други опити за манипулация и опити да се налива в главите на децата тази джендър пропаганда, са неприемливи, посочи той.

Депутатът е на мнение, че ще има натиск от страна на Запада Македония да бъде извадена от орбитата на Русия и Сърбия. Но това не може да става върху националния интерес на България.

Pin It on Pinterest