С Владислав Кононов в Москва Румен Петков обсъди събитията по отбелязване на 800-годишнината от рождението на Св. княз Александър Невски

Председателят на ПП АБВ Румен Петков е в Москва, където се срещна с Владислав Кононов – директор на отдела за музеи на Министерството на културата на Русия и изпълнителен директор на Руското военно-историческо общество.

Двамата разговаряха за обявения творчески конкурс за създаване на произведения на изкуството, монументални и музикални произведения в чест на 800-годишнината от рождението на Св. княз Александър Невски. Конкурсът се провежда от Руското военно-историческо общество и Патриаршеския съвет за култура.

Кононов и Петков обсъдиха и предстоящото откриване на паметник на светеца-покровител в Ленинградска област през тази година, възможността на младежки обмен между Русия и България по линия на историческите паметници, както и възможността български студенти да посещават библиотеката на Руското военно-историческо общество в Москва.

Чрез Румен Петков, Владислав Кононов дари на българската държава руски исторически филми на военна тематика, които ще бъдат предоставени на наши библиотеки.  

Pin It on Pinterest