С осигурените 3 млн. от Министерски съвет започва цялостен ремонт на стадион „Осогово“

GERB

Начало » Новини » Новини » С осигурените 3 млн. от Министерски съвет започва цялостен ремонт на стадион „Осогово“

facebook

15.08.2020

С осигурените 3 млн. от Министерски съвет започва цялостен ремонт на стадион „Осогово“

С осигурените от Министерски съвет 3 млн. лв. още от утре започва енергийното  обследване на стадион „Осогово“ и работата по цялостното обновяване на сградния фонд на спортната база. Това обявиха днес народният представител от ГЕРБ Кирил Калфин, кметът на Кюстендил Петър Паунов, областният управител Виктор Янев и председателят на Общински съвет Михаела Крумова.

Ще бъдат цялостно санирани всички фасади, ще се свали цялата мазилка, ще бъде сменена дограмата там, където се налага, ще се постави изолация отвътре на таваните. Ще се подменят електрическите табла, ще се обновят всички съблекални, тоалетни, ВиК инсталации. Ще бъде направена нова сауна на стадиона с минерална вода, която ще работи при спазване на всички противоепидемични мерки. Предстоят консултации с треньорските екипи, които ще дадат информация за състоянието на залите и какво е необходимо да се направи.

„Благодарение на съвместната работа на екипа, на Общински съвет, на областния управител Виктор Янев, на депутата Кирил Калфин, на председателя на Общински съвет Михаела Крумова, ние не спряхме да излъчваме позитивни сигнали както към инвеститори, така и към правителството и ръководството на Европа, за да можем в най-тежките моменти съвместно да отстояваме проектите, важни за Кюстендил“, заяви кметът Петър Паунов.

„Нашата благодарност е към министър-председателя Бойко Борисов, към държавника Бойко Борисов и към приятеля на Кюстендил Бойко Борисов. Благодарим, че в тежки моменти винаги е бил до Кюстендил. И сега, когато застанахме с проектите, приготвихме анализите, въпреки сериозния дебат, въпреки че сега всяка стотинка се дели на две, Бойко Борисов беше категоричен – децата и треньорите на Кюстендил ще спортуват в една безопасна и спокойна среда“, заяви Петър Паунов

Pin It on Pinterest