Румен Петков: Здравното министерство у нас е по-смъртоносно от COVID-19

Лидерът на ПП АБВ коментира старта на подготовката за парламентарните избори в „Делници“

Стартирахме подготовката си за изборите, кампания по номиниране на доброволци, кампания, в която да можем да концентрираме усилията си, както и засегнахме една много значима тема – смъртността през изминалата година. Това коментира лидерът на ПП АБВ Румен Петков в ефира на „Делници“.

„През миналата година има 15 000 смъртни случая повече, в сравнение с 2019г. От тези 15 000 – 7 400 са починали с КОВИД. Останалите 7 600 са починали от други заболявания. Министерство на здравеопазването е по-смъртоносно от COVID, а Бойко Борисов е регулировчик на смъртта. Тези хора са умрели, защото ги е било страх да отидат до болницата, те са умрели от инфаркти, инсулти и са заболели, но не са получили медицинска помощ заради хаоса, който Борисов и борисовщината причиниха на българския народ“, допълни той.

„Онова момче, което си боядисва косата и си опъва кожата, то не ръководи здравеопазването, а уморява хората. Това е много прецизен анализ на нашия експерт д-р Емил Стоименов, но правителството миналата година е уморило 7 600 души. Ние с голяма болка представихме тази информация през журналистите, но я дължим на обществото“, каза още Петков.

Pin It on Pinterest