Румен Петков в Шумен: Гаранция за фалшифициране на изборите е методическо указание на ЦИК да не се отбелязват неупотребените бюлетини

Гаранция за фалшифициране на изборите е методическо указание на ЦИК да не се отбелязват неупотребените бюлетини. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков на пресконференция в Шумен.

Изборите няма да бъдат отложени. Не заради друго, а защото слугите на Борисов строшиха огромни пари в тази кампания: билбордовете, милиони, рекламите по телевизиите – милиони; плакатите – милиони, рекламите в „Фейсбук“- милиони. Борисов иска комфорт, обич, почитание от тях. Няма как да остави тези милиони да потанът в пясъка, те са крадени, но той няма да рискува изборите, защото ще остане сам. За него самотата е равна на самоубийство. Тези, които вещаят отлагане на изборите, каквато и ще смъртност да постигнем, изборите ще бъдат на 4-ти. Изборите са подготвени за фалшифициране на резултата“, каза още Петков.

От вниманието на другите политически сили бяга методическото указание на ЦИК. То казва ясно – не се броят, не се отбелязват бюлетините, които не са влезли в употреба. Това е потенциален инструмент за фалшифициране на бюлетините в чувала. Този вълшебник Мишо Константинов така може да дореди нещата, че другите да не сме участвали в изборите. Много се надявам президентът Радев да потърси втора среща с представителите на ОССЕ и там да се покаже методическото указание на ЦИК. То не е предпоставка, то е гаранция за фалшифициране на изборите. Не се ли вземат мерки сега веднага, 4-ти е формалния ден. Предполагам, че от приличия ще обяват мошенгията на 7-8″, допълни още Румен Петков.

По думите му това са неща, които са повече от тревожни. „Искам много ясно да кажа, че за съжаление ние се оказахме прави, че датата 4-ти не е добрата дата, защото насаждането на този страх, ще продължи да разколебава хората не за кого, а дали да отидат да гласуват. Някой от анализаторите прогнозират активност в порядъка на 40-15 %. Това прави от една страна бъдещия парламент нелегитимен. Не е добро решение за страната. За това се обръщам към гражданите да излезем и да гласуваме и да не оставяме резултата в ръцете на купения, административно-зависимия и корпоративно-зависимия вот. Ние искаме подкрепата на гражданите с бюлетина номер 6 и сме гарантът за нормален живот и работеща държава. Всички останали се надпреварват – още мерки, още мерки и още мерки„, заяви още лидерът на АБВ.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest