Румен Петков в Русе: Дунава е общо благо, общо бъдеще, но е преди всичко общо задължение и ангажимент

„Коалиция за България“ представи на кандидатите за европейски депутати в Русе на борда на кораба „Русчук“, с което бе демонстриран ангажимента на коалицията към Дунавската стратегия.
Председателят на „Коалиция за България“ Румен Петков посочи, че потенциалът на река Дунав е неизползван.
„Това означава друга политика на поддържане на околната среда, гарантиране на плавателността на реката и нещо, което за нас е изключително важно – Дунав като комуникация, инструмент за развитие на туризма и инструмент за комуникация между хората. Ние години наред сме си поставяли за цел, с Валери Иванов, директор на Драгажния флот в Русе, имахме среща с Румънския посланик и имаме гаранция на съседите, че ще бъдем заедно в битката за активен Дунав.  Битката за този Дунав, който обичаме и искаме да бъде свързващо звено с Европа. Това, което Дунава ни дава като усещане за перспектива, е неизползвано. И днес Дунав, като източник на потенциал, като гаранция за околната среда и животинския спектър, но преди всичко като река, която дава европейско самочувствие не само на Русе но и на България“ заяви председателят на „Коалиция за България“ Румен Петков.
Петков бе категоричен, че е особено важно България да възстанови позициите си в корабоплаването и кораборемонта. Според него държавата трябва да се заеме със съживяването на корабостроителницата в Русе, както го е направила с „Авионамс“ и други предприятия. Държавата трябва да застане на мястото си за възстановяване на корабосторителницата, за да може България заеме това място, което е имала десетилетия наред. Правим го тук, на Дунава, за да е ясно, че това е ангажимент, който не може да бъде поставян под съмнение.
Дунава е общо благо, общо бъдеще, но е преди всичко общо задължение и ангажимент ако искаме да отговорим на очакванията и на потребностите и на региона и на страната“ каза в заключение Румен Петков.
 
купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest