Румен Петков: В парламента се очерта група от слуги на Гешев

В парламента се очерта група от слуги на Гешев. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков на пресконференция в Пловдив.

Той определи Народното събрание днес като Женския пазар. „Твърдя, че нашата парламентарна група направи всичко възможно за реализация на мандата“, каза Румен Петков. 

От другите политически сили какво видяхме. Няма съмнение, че ГЕРБ са заинтересовани от ускоряване на изборния процес. ДПС са в обичайното си положение. Тях не ги интересува кога ще са изборите. Очерта се една група слуги на г-н Иван Гешев. Сега влизаме в следващите два месеца, в които Христо Иванов отново ще се бори с главния прокурор, отново ще реформира съдебната система, Мая Манолова отново ще сваля цените на тока и водата, като минат изборите Гешев иде в парламента, Христо Иванов ще е в командировка. Цените на тока и парното, ако зависи от Мая Манолова, ще продължават да растят„, заяви Петков.
Той попита толкова ли не е можело да се направи план от няколко точки. „Първата – закриване на Специализирания съд и прокуратура, второ преместване на Бюрото за защита на свидетелите там, където му е мястото. Трето, приемане на Плана за въстановяване. Четвърто, приемане на бюджет 2022. Не знам дали си даваме сметка, че няма кой да гледа бюджет 2022 сега вече. Какво правим бюджета с 2022 – ще го приемем догодина март месец?. На следващо място актуализиране на ангажиментите свързани със „Зелената сделка„, каза още Румен Петков.

Според него така е щяло да се внесе спокойствие, че имаме държава.

Румен Петков обяви, че ще остави настрани, че не са задали два простичка въпроса на Иван Гешев – за броя на охраната му и за вилата му. „Г-н Гешев, колко човека е личната ви охран, от какво е продиктувана. Аз твърдя, че са 30. Искам да излезе някой да ме опровергае“, каза той. Според него това обществото трябва да го види и ако не го види, ще продължава да има потърпевши. „Усилията на това Народно събрание се свиха до стремежа да бъде унищожена НСО и от стремежа да бъде запазен Гешев с всичките му подчинени звена и институции„, каза още Румен Петков.

Той настоя кадровото досие на председателя на Комисията за контрол на СРС да бъде извадено пред обществото. „Обществото трябва да знае защо той е дисциплинарно уволнен„, каза още Румен Петков.

Pin It on Pinterest