Румен Петков в Казанлък: Тези европейски избори не са поредни избори, но могат радикално да променят България

Тези европейски избори не са поредни избори, но могат радикално да променят България. Това заяви председателят на „Коалиция за България” Румен Петков на среща с жители на Казанлък. Той подчерта, че е очевидно, че статуквото ГЕРБ – БСП ползва само тези две партии и те имат усещането за самодостатъчност.
„За тях въпросът с доходите не стои. За тях въпросът с пряката доставка на руски газ през България за Европа и огромни печалби на България от транзитни такси не стои. Нещо много по-лошо, ние ще плащаме транзитни такси на Турция за руска газ, което е престъпление по същество спрямо интересите на българите и българската икономика”, коментира той.
Румен Петков заяви, че във фокуса на работа на „Коалиция за България” е силна България в Европейския съюз. Той допълни, че коалицията ще отстоява гарантиране на енергийната сигурност и ключово място на България в Европа и България със своето стратегическо място за гарантиране на мира в региона и неразполагане на нови военни контингенти.
Петков апелира към българите да излязат да гласуват на 26 май, за да бъде премахнат дълбоко порочния двуполюсен модел.
„Защото, ако не е Борисов, а Нинова, няма да се промени нищо. Ние виждаме, че в парламента те нямат различия. И затова „Коалиция за България” е различният избор, и аз се обръщам към сънародниците ни да направим този избор, за да пометем това безумно управление”, отбеляза Румен Петков.
Петков коментира, че в тези европейски избори налице отново е липса на политически дебат, липса на политически сблъсък и нежелание да се говори за бъдещето на европейска България – БСП не участва в дебата, по същество не участва и в политическия живот, напускайки парламента. „Това е много грозно, в една парламентарна република – да откажеш да участваш в парламентарния живот, да твърдиш, че си опозиция, а да не контролираш правителството, да нямаш парламентарен контрол. Да откажеш, да участваш във форми на борба с корупцията. Петков подчерта, че единствено „Коалиция за България” с номер 10 заявява, че страната ни ясно трябва да заяви, че поема лидерски позиции за мир на Балканите и в Черноморския басейн.
„Всички останали говорят за въоръжаване, за нови военни бази, за нови самолети. Ние настояваме за мораториум върху сделката за Ф – 16 – два милиарда, които могат да бъдат реализирани в икономиката за създаване на работни места, високи технологии, незабавна реализация на енергийните проекти. И трябва за всички да е ясно, че само „Коалиция за България” води битка за спасяване на въгледобивната промишленост и на топлоцентралите „Марица – 1”, „Марица – 2” и „Марица – 3”. По силата на престъпния договор, който подписа правителството на Иван Костов, които сега също са мераклии за Европарламента, за „Марица – 1” и „Марица – 3”, ние консуматорите плащаме много по-скъп ток и това е на път да „убие” и въгледобивната промишленост и топлоцентралите, и българската енергетика”, категоричен бе Румен Петков. Той подчерта, че „Коалиция за България” за разлика от всички досегашни участници в Европарламента – „Обединени патриоти”, БСП, ГЕРБ, ДПС, ще постави много категорично въпроса за разваляне на двата договора за „Марица – 1” и „Марица – 3”: „Ние всички плащаме вредните емисии на „Марица – 1” и на „Марица – 3”. И това е голямата битка за Старозагорския регион, и ние от „Коалиция за България” ще я проведем”. По отношение на Казанлък кандидатът за евродепутат заяви, че това е един от най – красивите и колоритни градове в България, не само със своята история. В този смисъл той подчерта, са необходими промени на надписите на Паметника на загиналите за свободата на България в парк „Розариум”, където са използвани наименованията „долни чинове” и „общоевропейска война”. В къщичките за четене на открито в парк „Розариум” Румен Петков дари екземпляри от книгата „Илинденско-Преображенското въстание 1903 през погледа на Европейските дипломати“.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ 

Pin It on Pinterest