Румен Петков в Хасково: „Коалиция за България“ ще покаже че страната ни може да има силно, достойно и достолепно участие в ЕП

Председателят на „Коалиция за България“ Румен Петков призова за висока гражданска активност на предстоящия евровот на 26 май. На среща с жителите на Хасково той подчерта важността на предстоящите избори за страната ни, като част от голямото европейско семейство.

В Хасково бяха представени водещите теми в програмата на коалицията , като тема за оживена дискусия стана тази за забрана за разполагане на нови военни контингенти и ядрено оръжие на територията на страната, темата за енергийна справедливост също стана обект на обсъждане.

Румен Петков представи листата на „Коалиция за България“ и подчерта важността на това, че съставът й не е част от статуквото.

Това са хора, всеки от които има лице и гръбнак. Апелирам към всички, които са в Европейския парламент да казват как са гласували техните евродепутати. Аз твърдя, че досегашните евродепутати работят против България, но никой не ме опровергава, а го казвам от една година насам. Затова подкрепете тези хора от листата на „Коалиция за България“, те го заслужават. Тук говорим за морал, за човешко достойнство и за отговорност. Трябва да покажем че България може да има силно, достойно и достолепно участие в Европейския парламент. Ако ние изпратим хора, като тези в листата на „Коалиция за България“, може да знаем, че в европейските институции има кой да я води битката за България“, каза още Румен Петков.

Проф. Боян Дуранкев, водач на листата на „Коалиция за България“, подчерта, че България трябва да догони средното ниво на Европейския съюз и това трябва да се случи в следващите 10 години. Той добави, че за целта страната ни трябва да развие силна икономика и коментира, че редица сектори, които в недалечното минало допринасяха значително за БВП, днес залязват.

Проф. Боян Дуранкев коментира необходимостта да се насърчи още качествената раждаемост, отговорното родителство и оставане на специалистите в България, защото поне 1/3 от студентите, преди да завършват бакалавър са си намерили работа в чужбина и отделно голяма част от тях не се връщат от бригадите в САЩ.

„Затова акцентираме върху „данъчна ваканция“ за младите специалисти. Ако, например, си учил 5 години висше образование, 5 години да не плащаш никакви данъци“, предлага икономистът. Той призова още строителство на социални жилища, включително по линия на качественото възпроизводство на българите. Ако си отговорен родител, защото държавата да не ти даде апартамент на половин цена“. Той каза в заключение, че крайната цел на „Коалиция за България“ е държавата ни в обозримо бъдеще да има нов облик, през позициите в Европейския парламент и чрез инструментите на ЕС.

 

купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest