Румен Петков в Белене: Първата ключова дума за нашите евродепутати е МИР

74 години след Втората световна война ние живеем с впечатлението, че мирът е даденост, която ни се полага, без да си даваме сметка, че в последните 30 години България е участвала в 10 войни и е получавала ковчези, получавала е мъртви войничета. Първата ключова дума за нашите евродепутати е мир.
Това заяви председателят на „Коалиция за България” Румен Петков пред жители на град Белене. Той подчерта, че след заявеното от САЩ, че излизат от договора за ракетите с малък и среден обсег и съответния отговор на Русия, със същото уязвима става Европа. Петков припомни, че преди осем месеца се е обърнал към българския президент, премиер и всички парламентарни групи за ясна национална позиция, че на територията на България няма да се изграждат нови военни контингенти и няма да се разполага ядрено оръжие, отговор обаче няма, а това буди тревога.
„Затова нашите евродепутати ще настояват Европа ясно да каже – край на надпреварата във въоръжаването. Трябва да си даваме сметка накъде вървим и затова ние казваме да се наложи моментално мораториум върху сделката за F16. България в момента има 30 изтребители, които за много малко време могат да бъдат вдигнати във въздуха. Защо трябва да дадем 2 милиарда лева на чужда икономика…”
Втората ключова фраза за нашите евродепутати трябва да бъде – енергийна справедливост и не на двойните стандарти.
Голямата лъжа АЕЦ „Белене“ пък е една от основните причини за Петков да се раздели с бившите си съпартийци от БСП, обясни той със съжаление.
„Направено е общонародно допитване, референдум, народа се е изказал по най-убедителния начин и БСП – Станишев и след това Орешарски спряха изграждането на Белене. Борисов стигна до там с цинизма си да обяви Белене за „гьол”. По-късно виновниците признаха, че всичко това е станало под външен натиск“.
Едно от първите неща, които ще направят евродепутатите на „Коалиция за България”, е да поискат разтрогване на несправедливите договорите с ТЕЦ „Марица-Изток“ 1 и 3, ще настояват и за незабавното сваляне на санкциите срещу Русия.
Доц. Георги Кючуков, трети в листата на „Коалиция за България” коментира досегашното ни присъствие в Брюксел, като членове на ЕС. Той посочи, че българските евродепутати досега са статисти на сцената на тази организация. Причината, посочи той е, че няма активни и инициативни хора, които да ни представляват, освен това нашите евродепутати не познават механизмите, по които работи ЕС, като най-пресният пример е т.нар. „план Макрон”.  
 
купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest