Румен Петков: Събитията в отношенията между България и Русия, довели до взаимното гонене на дипломати, носи само напрежение между двете държави

България, вместо да търси гаранции за връщане на руските пазари и укрепване на позициите си там, става съучастник в една безумна политика.

Така председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира пред медиите събитията в отношенията между България и Русия, довели до взаимното гонене на дипломати и добави, че такъв подход ражда такава ответна реакция. Всичко това носи само напрежение между двете държави, обясни той. Петков каза също, че без приключили разследвания да се отправят обвинения, е несериозно и това трябва да бъде казано и в Европа, тъй като не кореспондира с демократичните ценности на общността.

Като пример за прибързано издаване на присъди Румен Петков АБВ посочи случая „Навални“ и изрази скептицизъм към твърденията в Европа.

„Не може, когато ти не си провел разследване, да раздаваш правосъдие и да налагаш санкции. Имам достатъчно сериозни основания да съм скептичен относно случая „Навални“ и твърденията в Европа. Защо той си е избрал такова поведение, това си е негова работа. Ние, като държава, която е потърпевша от своя главен прокурор, от своя министър-председател, като хора, които практически се чувстваме заплашени институционално, би трябвало ние гражданите да кажем: „не така““.

Pin It on Pinterest