Румен Петков с предупреждение към американския посланик: Не позволявайте ББ да Ви използва

На 22 май 2019 година беше направена първа копка на междусистемната газова връзка Гърция-България (Комотини-Стара Загора), дължина 182 км. – 30 на гръцка територия, 152 на българска.

Едва октомви беше подписан договора за изграждането на газопровода от гръцката фирма АВАКС, срок за въвеждане в експлоатация април 2021 година. Същевременно на 1 януари 2021 година ние трябва да започнем да получаваме азерски газ.

В понеделник на 16 ноември ББ за пореден път иска да влачи американския посланик, госпожа Мустафа, в старозагорско и да я лъже как всичко върви в график и как ще изградим междусистемната газова връзка навреме. Миналата година през октомври предупредих, че газовата връзка няма да бъде изградена навреме, а веднага след мен министър Теменужка Петкова излъга, че през октомври тази година газопроводът ще бъде въведен в експлоатация. В промеждутъка посланик Мустафа беше завлечена около Димитровград, за да бъде използвана като рекламно пано на ББ.

Трябва да се знае, че проектът е започнат през пролетта на 2009 година с 45 млн. евро безвъзмездно финансиране от ЕК. Единственият чар на този проект е, че е започнат преди ББ и ще свърши след ББ. Въпросът е ще има ли санкции или просто ББ ще поиска да открадне още 25 млн. евро с аргумента тежести, породени от коронавируса и допълнителни плащания.

Американският посланик не бива да допуска за пореден път да бъде използван като бърсалка, защото програмата предвижда вкарване на посланика в джипа, разходка по изчистена полоса от дървета и храсти с цел избягване на катастрофи, лъжене за строителство в срок и анонс за грабеж на още 25 млн. евро.

Pin It on Pinterest