Румен Петков: Проектът на Закон за изменение и допълнение на Конституцията на Р България цели да гарантира пълния мандат на Иван Гешев

Внесеният проект на Закон за изменение и допълнение на Конституцията на Република България има една цел – да гарантира пълния мандат на главния прокурор Иван Гешев.

Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков в коментара си за перспективите 45-ото Народно събрание.

„Три от парламентарните групи, независимо от обявяването, че животът на 45-ото НС ще е кратък, са внесли законопроекти за мандат и половина. Ще направим анализ на всичко, което е свързано с правораздавателната система, внесено в НС. Внесеният Закон за изменение и допълнение на Конституцията на Република България, оставям на страна, че е внесен с много по-малко от изискваните подписи, има една цел – да гарантира пълния мандат на главния прокурор Иван Гешев. Вътре се предлага определен режим на лустрация. Трябва добре да се разбере, че за лустрацията се е подписал г-н Велизар Шаламанов. Той е партиен секретар на батальон, на БКП, в Българската народна армия. Кого лустрира сега? Това двуличие българите трябва да го видят. За него този човек няма значение за кого слугува, важното е да е там“.

Петков обясни, че голямата част от предложенията във въпросния документ са от компетенциите на Велико народно събрание.

Pin It on Pinterest