Румен Петков: Първата голяма победа на „Коалиция за България“ е факт с обявлението в Брюксел, че стартира процедурата по привличане на стратегически инвеститор за изграждането на АЕЦ „Белене“

Битката за енергийната справедливост е стратегически за нас въпрос. Тази битка, която водим повече от десетилетие.
Това заяви председателят на „Коалиция за България“ Румен Петков по време на закриването на еврокампанията на коалицията. Събитието, което събра стотици привърженици на „Коалиция за България“, се състоя в един от най-старите драматични театри в България – „Боян Дановски“ в Перник.  

„Първата голяма победа на „Коалиция за България“ е факт с обявлението днес в Брюксел, че стартира процедурата по привличане на стратегически инвеститор за изграждането на АЕЦ „Белене“. Това е голяма победа, зад която стоят усилията на президента Първанов, на редица български политици и общественици. Но победа,  която ни гарантира енергийна сигурност в десетилетията напред. Победа, която ни гарантира достъпната цена. Защото престъпленията на Иван Костов с продажбата на ТЕЦ „Марица 1“ и ТЕЦ „Марица 3“, които оскъпяват в пъти тока, който плащаме ние с вас, престъпленията със спирането на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй, престъпленията със спирането на „Белене“ и „Южен поток“ удрят всички. Удрят българския бит и семейство, удрят българската икономика, удрят мястото на България като енергиен център, гарантиращ енергийното спокойствие и сигурност.
Следващата голяма битка на „Коалиция за България“ е за пряка доставка на руски газ за Европа. Днес ние водим пунически схватки, за да си гарантираме руската газ за България да бъде получавана от Турция. Това е едно от най-големите престъпления, които са правени в годините на прехода към гарантирането на българската енергийна сигурност, но и към гарантирането на мястото и ролята на България в осигуряв нането на справедлива цена на газта за европейските страни. И затова нашата позиция на „Коалиция за България“ с номер 10 е пряка доставка на руска газ за Европа. Тази пряка доставка е обвързана  със способността на българските евродепутати да проведат битката и в ЕП и в ЕК за нашия газов просперитет. Казвам го, защото се нагледахме на предателства, които нямат цвят“.

Този двуполюсен модел в момента е еманация на предателството към нашите национални интереси. Защото този двуполюсен модел подкрепя изсипването на двата ни милиарда в чужда икономика, което няма да ни дадат нищо като сигурност, каза още Румен Петков и припомни, че двуполюсният модел стои зад концесионирането на летище София. Той каза още, че единствено „Коалиция за България“ реагира и настоя за мораториум върху концесионирането на летището, защото това е престъпление за сигурността, туризма и националната ни икономика.
Румен Петков призова за подкрепа на кандидатите от „Коалиция за България“ с номер 10 в бюлетината.
 
купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest