Румен Петков: Оставката на Терзийски е неизбежна

Оставката на Терзийски е неизбежна. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в изявление в социалната мрежа  „Фейсбук“. 

„Вчера  станаха безпощадно ясни три неща. Първо Европа вижда бруталния режим на Борисов в    България, оценява, че сме на 111-то място по свобода на словото. Вижда мащабите на корупцията, които са втрещяващи за нормално мислещия човек“, започна изявлението си Румен Петков.  

Второ, съдът обяви, че министърът на вътрешните работи е забранил на столичната дирекция да внесе видеозаписите за вандалите, които се опитаха да опорочат протеста, да окървяват протеста и които агресираха българските полицаи. Още на 3 септември предупредих, че провокацията всъщност е организирана от Борсов, че той е извикал шпицкомандите, защото само той го може. Той викаше босовете на футболни клубове в кабинета си, той управляваше футболните агитки, той злоупотребяваше с властта си, за да принуждава един или друг да прави, каквото на него му харесва“, каза още лидерът на АБВ. 

На 3 септември предупредих, че обвинения няма да има, защото няма да бъдат предоставени доказателствени материали. За съжаление така и стана. Оставката на Терзийски е неизбежна. Този човек допусна да бъде окепазено МВР. Този човек, който ръководи шоуто на имота на г-н Доган, този чомек, който  постави полицията в унизителното положение да слугува на Борисов – няма място в МВР“, подчерта лидерът на АБВ.  

Трето, Борисов успя да раздвои протеста. Борисов успя да разбие протеста на части, нещо, за което той си мечтаеше. Г-н Христо Иванов върна жеста. Когато той искаше оставката на Младен Маринов, ние се противопоставихме, защото г-н  Маринов беше не лош, добър министър на вътрешните работ Той се грижеше за правата и свободите на хората, но се грижеше и за полицаите“, коментира още Румен Петков.
Той посочи, че Христо Терзийски е организирал шоуто на Росенец и  легитимацията на Христо Иванов. „Днес Хрито Иванов просто му връща жеста“ ,посочи още той. 

Той определи опитите за политическо яхване на протеста като грозни и призова всички да се противопоставят. „Главното е отстраняването на Борисов и борисовщината, на Гешев и каскетаджийството, заяви още лидерът на АБВ.

Pin It on Pinterest