Румен Петков: Очевидна е необходимостта да бъде разследвана СЗО и действията срещу COVID-19

Очевидна става необходимостта да бъде разследвана Световната здравна организация в контекста на събитията в последните десет месеца и действията срещу COVID-19.

Това заяви пред медиите в Стара Загора председателят на ПП АБВ Румен Петков и добави, че този факт трябва да бъде осъзнат и институционално, и от отделните граждани. Като основни мотиви той посочи забраната за аутопсии, задължителното регистриране на починал от коронавирус, независимо от съпътстващите заболявания. За реалността у нас, Петков изтъкна категоричният отказ на държавното ръководство да бъде тествано населението и така да се получи ясна картина на пандемията. И едва тогава да бъдат направени поръчките за ваксини и всякакви други предпазни средства. Председателят на ПП АБВ определи всички тези действия и бездействия като най-ярката корупционна схема от създаването на ЕС до днес. Голямата кауза на Европа днес е да не допуснем медицинският фашизъм да завладее съзнанието ни и да стане опора в поведението на институциите, добави той. Колкото до въвеждането на имунизационен паспорт, това цели да легитимира престъпните и необосновани действия на ЕК.

Румен Петков коментира и темата за предстоящите парламентарни избори. Пред медиите в Стара Загора той очерта основните акценти в състоялите се консултации между държавния глава и ПП АБВ – гарантиране на видеонаблюдение във всички секции, оправомощаване на ОИК да обобщава протоколите от секциите на територията на общините, както и изборите да се проведат на 15 май от 7.00 до 19.00 часа и на 16 май от 7.00 до 12.00 часа. Румен Петков призовава президента Румен Радев да застане начело на позитивна информационна кампания, която да прикани към избирателна активност на парламентарния вот. Предложенията от ПП АБВ президентът представи в последствие в консултациите с  парламентарно представените политически сили. За първи път налице е реално основание и необходимост от промени в изборния закон, за да се създадат добри условия за гласуване посочи Петков.

Председателят на ПП АБВ каза, че партията е в готовност за предстоящия вот – започват номинации за кандидати за народни представители, стартира набирането на доброволци, водят се разговори с други политически сили. Остава отворен вариантът и за самостоятелно участие, а форматът ще стане ясен в близките седмици.

Pin It on Pinterest