Румен Петков: На хората, които се снимат с Борисов, ще кажа: Той ви ограбва

Борисов е регулировчик на смъртта в България. Той не се гаври само със здравния си министър. На хората, които се снимат с Борисов, ще кажа: Той ви ограбва!

Това заяви в предаването „Студио Actualno“ председателят на ПП АБВ Румен Петков, коментирайки мерките на държавата срещу разпространението на COVID-19.

„За миналата година имаме 15 000 починали повече в сравнение с по-миналата и по-миналите пет години. От тези 15 000, 7600 са без COVID. Това са данни на Министерството на здравеопазването и на националната статистика. „Борисов и компания са регулировчиците на смъртта. Това са тези, които насадиха страх у хората със заболявания“, коментира Петков.

Той заяви, че ще намери начин по време на предизборната кампания да пита всеки кандидат за народен представител на ГЕРБ какво е отношението му „към онзи един милион в шкафчето“? „Всеки трябва да може да каже къде е, какъв избор прави, тук не говорим вече само за морал. Говорим за устои на държавността, а Борисов ги руши с все сила“, счита Румен Петков.

Бившият вътрешен министър показа снимки, на които се вижда как премиерът Борисов се снима с деца и възрастни хора, а малко от тях носят предпазна маска. „Искам да кажа на тези хорица, които се снимат с него, че се снимат с този, който ги ограбва и си прибира дребните рушвети в шкафчето. Децата ви, като се снимат с него, той им ограбва бъдещето“, категоричен бе Петков. Според него министрите на Борисов, като се прибират вечер, трябва да си гледат децата в очите. „И да могат да им обяснят, че са с този, който ги е ограбил“.

По думите на лидера на АБВ България не е готова за гласуване по пощата чисто технологично за предстоящите парламентарни избори, насрочени от президента Румен Радев за 4 април.

Целия разговор с Румен Петков гледайте във видеото:

Pin It on Pinterest