Румен Петков: На ход са главният прокурор и председателят на ДАНС

Преди години се предприеха груби, необосновани и без процесуално-следствени аргументи действия срещу кмета на Асеновград и неговия екип.
Тогава единствено ние от АБВ защитихме Емил, главния архитект на общината и останалите хора, които бяха подложени на полицейски и прокурорски произвол – арести, публични действия, опетняващи имената им пред обществото. Години по-късно всички обвинения пропаднаха, но у обществото остана споменът за едни хора, които са били задържани, арестувани и обвинявани. Тогава предупредих, че определени органи или по-скоро, определени служители в определени органи, действат по един вулгарен начин, без да си дават сметка, че посягат по човешки съдби.
По-късно започна сагата с купуването на гласове от народния представител Манол Генов. И отново от ДАНС и от прокуратурата на Пловдив предприеха едни публични стъпки и действия, които не оставиха съмнения в обществото, че Манол Генов е купувал гласове. Тези две стъпки и действия са на пловдивските звена на ДАНС и прокуратурата. Служители на Агенцията и по случая на кмета на Асеновград бяха наградени. Децата му ще живеят цял живот със спомена за агресията срещу техния баща. Същото важи и за депутата Манол Генов.
Обръщам се към главния прокурор и към председателя на ДАНС да намерят начин да обяснят на всичките си служители, че посегателството срещу човешки съдби е едно от най-тежките престъпления в историята на човечеството. Че оклеветяването, омаскаряването и унижаването на невинни хора е нещо, с което трябва да водим безкомпромисна битка и точно в тези институции – прокуратура, следствие и съд нямат място хора, които нямат морала и достойнството да изведат над всичко закона, правилата и нормите в Република България. Много се надявам, че следващите инстанции няма да се поддадат на натиска от висотата на асансьора на Цветанов, на натиска на специализирани прокурори и следователи, в случая, с Манол Генов, а ще запазят освен доброто име и почтеността на човека, преди всичко, доброто име и почтеността на българската прокуратура и следствие. Другото би означавало да покажем, че присъди се произнасят от Цветанов и цветановщината от трибуната на Народното събрание, какъвто беше случаят с лекарите от Горна Оряховица, какъвто беше случаят с бившия военен министър Николай Цонев, каквито са много и много случаи на злоупотреба с власт, за която никой не потърси отговорност, а остана обидата и огорченията за семействата на тези хора, които бяха унизени.
Казвам го със самочувствието на човек, който ги е защитил в мига на повдигането на обвиненията, в мига на публичната политическа, цинична разправа с тях и затова днес имам още по-голямо основание да се обърна към потърпевшите: Съдете тези, които ви обидиха и клеветиха, защитете доброто си име. Защитете спокойствието на най-близките си – на децата си и на семействата си.
––––

Скъпи кметове, да благодарите на Светата ни Православна църква, че специализираните ни прокурори имат право само на една специализирана прокурорша. Иначе размахът на четири специализирани прокурорши и техните бизнес партньори досега да са ви вкарали всички в ареста. 

 
купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest