Румен Петков: На брътвежа на Борисов от вчера отговорът ни е – незабавни оставки на премиера и правителството и на главния прокурор

На брътвежа на Борисов от вчера (бел., изявлението на министър-председателя) отговорът ни е – незабавни оставки на премиера и правителството и на главния прокурор. Така председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира пред медиите вчерашното обръщение на министър-председателя Бойко Борисов към българската общественост и заявката му за изработване на нова Конституция на Р България. Петков определи изявлението като опит за промяна на дневния ред в обществените нагласи. 

„Брътвежът на Борисов беше един груб, циничен,  вулгарен опит да избяга от реалността. Ние от АБВ не приемаме който и да е да говори на българския народ, тропайки по масата, защото това издава слабост, липса на аргументи и опит да се владее. Премиерът направи небезуспешен опит да избяга от истинските въпроси – кюлчетата със злато в нощното му шкафче, милион евра в пак там, вулгарния му речник и цинизма към председателя на Народното събрание, грозното му отношение към редица европейски премиери, които, всъщност, изкараха хората на улицата. Опитът му да избяга от същината на нашето всекидневие, напълнило площадите, трябва да срещне стена. И затова отговорът на невежеството, неграмотността и цинизма е оставки. Трябва да е съвършено ясно, че Борисов е човекът, който насажда омраза и инспирира напрежение и мачка и гази тези, които не му слугуват“. 

Петков подчерта, че стремежът на премиера да води темата към Велико народно събрание опит да овладее протеста, насочен срещу него. Той отново коментира, че темата и центърът на общественото недоволство започва да се размива.  

„Протестът забрави откъде е тръгнал. Това е протестът на отвращението от корупцията и липса на морал. Този протест не бива да забравя шкафчето с един милион евра и кюлчета злато. На този протест всяка вечер трябва да се пуска арогантният глас на министър-председателя. Ако се върнем от вчера насам, за оставка говорим двама-трима души. Всичко останало разсъждава на тема Конституция и конституционни промени. Не трябва да се допуска дефокусирането на протеста“.

Pin It on Pinterest