Румен Петков: "Коалиция за България” е единствената лява формация на България

Доволен съм от кампанията на „Коалиция за България”, защото водим един честен разговор с хората, представяме кандидатите си и имаме една много силна листа, която ни дава самочувствие, каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” председателят на „Коалиция за България“ Румен Петков.
Деветима от кандидатите ни са до 35 годишна възраст и те излъчват енергия, но аз съм горд с това, че завършили с чужбина и са избрали да се върнат в България. Ние разбираме България и Европа така.
В контекста на претенциите на столетницата към името на „Коалиция за България”, Петков посочи – не знам как може да захвърлиш едно име и да го загърбиш по доста грубоват начин и после да кажеш, че някой го е взел. БСП сега си прави кампанията със сини плакати. Тяхното ръководство загърбва традиции и принципи и дори самата им партия и аз не разбира какво означава, че им крадем името или гласоподавателите… да не би да имат нотариален акт на тези хора, каза още той.
Аз съм от тези, които са създавали „Коалиция за България”. Тогава на нас ни обясняваха, че трябва да е БСП, защото иначе няма да бъдат разпознати. „Коалиция за България” спечели президентски и парламентарни избори. Сега тези внушения, че името ще наклони избора, са обида към българския избирател по принцип. Избирателят трябва да има свободата да направи своя избор, заяви Петков. В българските избиратели няма съмнение, че „Коалиция за България” е лява партия и ние търсим лявата си реализация и перспектива. За съжаление, единствено ние сме лявата формация на България, защото ние говорим за мир. Основните ни противници са десницата и ГЕРБ, оказва се – и БСП , категоричен е Петков.
 
купуването и продаването на гласове е престъпление 

Pin It on Pinterest