Румен Петков: Има отказ на наши институции да работят ефективно по случая Чешнегирово като цяло, в това число и по трагедията с лейтенанта

Има отказ на наши институции да работят ефективно по случая Чешнегирово като цяло, в това число и по трагедията с лейтенанта.

Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция. Той коментира новата информация по смъртта на лейтенант Тодор Манчев.

Това са „Военна полиция“ и „Военна прокуратура“. Може да си извадите справка колко са натоварени военните прокурори от Пловдивски военен-оперативен окръг. Ако имат по две-три дела на година, тук не можем да стигнем доникъде. Не разбираме ли, че цялата трагедия започва с незаконното влизане от страна на американските войници„, каза Румен Петков.

По думите му този военен министър не иска да го види. „Военна полиция“ е при него. Ние бяхме отправили въпрос по Закона за достъп до обществена информация, той е дал отговор, който е унизителен за него. Той не може да обясни какви оперативно-следствени действия са водени, какви разговори са водени с лейтенанта. Подлаган ли е на специална обработка“, каза още Румен Петков.

Според него за 36 години членство във Варшавския договор няма толкова щети, колкото за 36 седмици съвместна работа със САЩ в Пловдив.

„ами самолетът, заради който забраниха да се стреля по градоносния облак и уби стока за милиони? Съсипа имущество. Тези неща като не ги виждаме, това не значи, че ги няма“, каза още Румен Петков.

Той подчерта, че двете теми Чешнегирово и градушката АБВ няма да ги остави.

Pin It on Pinterest