Румен Петков: Има една ливада в Министерство на енергетиката, от която трябва да бъдат изкоренени теменужките

Има една ливада в Министерство на енергетиката, от която трябва да бъдат изкоренени теменужките.

Това каза лидерът на АБВ Румен Петков на пресконференция в Плевен. Румен Петков коментира две енергийни теми: хаосът с цената на газа и с проекта „Белене“.

„Вчера министърката стига до гранде откритието, че „Булгаргаз“ били прави като искали с 20 % увеличение на цената на газа. Тази жена очевидно не разбира ,че държа българския бизнес във въздуха 10 – 11 дни. 11 дни не може да ценообразува крайния си продукт, защото не знае каква ще бъде цената на газа. Какво казваме на инвеститори, на предприемачи? Казваме, че има една ливада в Министерство на енергетиката, от която трябва първо да бъдат изкоренени теменужките“, коментира Румен Петков.

Ние сме единствената държава, в която цената на газа беше висока 23 евро на мегават до март месец на тази година. Всички останали държави го намалиха октомври, ноември“, каза той.

Румен Петков поясни, че това е обслужило компанията „Колмар“, която не е имала  лиценз за внос на втечнен газ и е била свързана с Цветелина Борисолавова.

„Теменужка Петкова трябва знае, че отговорността политическата, много се надявам, някой ден и съдебната“, коментира още Петков.

Той обърна внимание на удара на министър Теменужка Петкова върху ядрената енергетика.

Тази женица ще съумее да изгони от България петте най-големи в света и те повече никога няма да се върнат даже като туристи. Човек трябва много да мрази държавата си. Тя тази женица няма Родина, тя има територия, на която живее, за да изгони тези пет инвеститори. Те са се консултирали поне на две места какво да правят, и дали да си тръгнат. Тя не разбира какво престъпление върши. Аз като я гледам не разбира“, каза още той.

Според него, ако се стигне до съдебно производство, то ще бъде изместено, ако отиде на 4-ти км. „Сигурен съм, че там ще намери радушен прием“, заяви Петков.  

Румен Петков изрази загриженост към министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Жената има проблем и аз го казвам със загриженост. Този проблем лъсна. Не може ти да си участвал в заседанието на Министерски съвет, което ти е възложило на теб да започнеш процедурата по Белене, което е отменило всички решения за спиране, и да говориш такива несвързани неща. Тази жена се нуждае от „Бърза помощ“, но за целта първо трябва да излезе от кабинета си, без право на връщане. Или ако се връща, да е на гости Тази жена не става за министър на енергетиката. Сигурно е имало и други, за които е имало колебания, но тя разби всичко, удари големия шлем“, посочи още Петков.

Pin It on Pinterest