Румен Петков: Две години по-късно новият председател на Агенцията за българите в чужбина отново ще е от „Ограда и паспорти“

Новият председател на Агенцията за българите в чужбина отново ще е от „Ограда и паспорти“, прогнозира пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков.

Той припомни, че председателят на Агенцията за българите в чужбина бе арестуван преди две години и ход на делото срещу него беше даден едва през септември.

„Въпросът е тези шумни арести как ги правим, без да сме събрали съответните аргументи и две години прокуратурата да се мотае напред-назад, защото всичко беше под ръководството на тогавашния заместник-главен прокурор Иван Гешев. Днес Народното събрание ще избира нов председател на тази комисия и този нов председател отново ще бъде от „Ограда и паспорти“. Предложението ще бъде направено от министърката на туризма. Ако по този начин Министерството на туризма ще координира работата с българите в чужбина, очевидно, че приоритетът на туристическия ни сектор ще бъдат българите в чужбина. Това е много ясен пример за разпределение на корупционни сектори от българското правителство. ЕК изрично ни написа писмо, че е необходимо да преустановим продажбата на паспорти – тоест гражданство срещу инвестиции. Това нещо обсъжда ли се, гледа ли се, или това е част от хапката, която се полага на една част от „Ограда и паспорти“.

Румен Петков подчерта, че този случай е единият от мотивите на ПП АБВ да настоява за оставката на Иван Гешев.

Pin It on Pinterest