Румен Петков: Действията на евродепутата Джамбазки позорят България, но и Европа

На ВМРО всякакво по размер престъпление им е позволено

Действията на евродепутата Джамбазки позорят България, но и Европа. На ВМРО всякакво по размер престъпление им е позволено, Джамбазки няма мъжка чест, за да си подаде оставката. Това каза пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков и припомни, че още на следващия ден след събитията около гражданския протест пред централата на ВМРО, ПП АБВ поиска оставката на Ангел Джамбазки. От действията на българската прокуратура обаче изводът е, че няма да разследва хулиганската проява на евродепутата, коментира Петков и настоя обвинението по най-бързи начин да приключи със събирането на сведения.

Петър Недевски, едно от лицата в националните протести, който също като Румен Петков е свидетелствал по темата в прокуратурата, коментира бавните действия на обвинението по случая.

„Силно се надяваме да се стигне до съд. Петър Кърджилов си позволи да полее с чаша с вода една възрастна дама на „Орлов мост“. Той вече е получил призовка за съд. А при Джамбазки се получава проточване. Двоен аршин ли се прилага? Джамбазки, ако има малко мъжка чест и достойнство, да се откаже от имунитета си и да изчака процесуалните действия“.

Отец Дионисий допълни, че в този 201-ви първи ден на недоволство срещу правителството и исканата оставка на прокурора Гешев става изключително важна. Според него ВМРО, като партньор на управляващата партия ГЕРБ, се ползва със специално отношение.

„Фалшифицирани са и кръщелни свидетелства. По тези сигнали прокуратурата не реагира. Една от дамите, които посещават протеста, е с оглушаване, в следствие на хвърлените пиротехнически средства от страна на Джамбазки. Държа да отбележа, че за нас е недопустимо човек, който ни представлява в ЕП, да си позволява да вади маркуч от прозорец, да залива мирно протестиращи и останалите от прозорците на ВМРО. Настояваме прокуратурата час по-скоро да даде допълнителен ход на нещата, защото само събирането на сведения не води нищо. Аз дадох своите сведения пред прокуратурата. Освен за снемане на имунитета, аз настоявам и за оставката му като евродепутат“.

Pin It on Pinterest