Румен Петков: „Булгаргаз“ нанесе много тежък удар на българската икономика и бит

Ръководството на „Булгаргаз“ има външен произход, за нас става прекалено скъпо управлението му и министър-председателят трябва да вземе мерки.

Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков, който припомни, че партията многократно предупреждава, че „Турски поток“ на българска територия ще бъде провален и коментира, че държавата ни от това търпи огромни загуби и така е обслужен под чужд натиск интереса на Украйна. По този начин нещата не може и не бива да продължават, подчерта Петков.

„Булгаргаз“ нанесе много тежък удар на българската икономика и бит с провала си в преговорния процес с „Газпром експорт“, заяви Петков и припомни, че ПП АБВ месеци наред настоява да се водят преговори за намаляване на цената с минимум 12%.

„Гордостта от 5% намаляване се дължи на транзитното трасе, а не на самата на цена на газта. Това ръководство на „Булгаргаз“ води непублични процедури, включително към момента за първото тримесечие на 2020 г. утвърдената цена от КЕВР е 22 евро на мегават. „Булгаргаз“ обслужва някого. Министър-председателят се изтъпани, че първата емисия на газовата борса са продадени 100 млн. кубика. Откъде ги взе и кой ги продаде. Ние многократно сме заявявали, че ръководството на „Булгаргаз“ има външен произход. Участието на г-жа Бориславова в този процес е дълбоко вредно за икономиката и бита. Министър-председателят трябва да вземе мерки. По този начин нещата не бива да продължават, защото за нас става прекалено скъпо управлението на „Булгаргаз“. То съсипва икономиката, то ще я направи неконкурентоспособна“.

Pin It on Pinterest