Румен Петков: БСП в Асеновград не вярва на кмета си

Политическата обстановка в Асеновград се нуждае от радикална промяна. Твърдението е на лидера на ПП АБВ Румен Петков. Той подкрепи думите си с факта, че преди преди две години, когато  кметът на града д-р Емил Караиванов и главният архитект в общината бяха арестувани единствената защита,която двамата са получили е от страна на ПП АБВ. Казусът се повтаря и след катов цялата Пловдивска област представители на БСП бяха обвинени за купуване на гласове. „За съжаление тогава структурата на БСП в Асеновград запази мълчание. Отношение не взе и националното ръководство на партията. Това показва, че БСП не вярват на своя кмет и имат сериозни съмнения за дейността му.” Той определи като „подло” мълчанието на БСП към кмета и техния депутат.

По думите на Румен Петков тази среда не е добра за хората. „Очевидно един малък кръг от хора се замерят с разни неща, не вярват един на друг, а целта им е да се подредят някак си.” 

АБВ участваше в управлението на общината със собствен заместник-кмет. По думите на Румен Петков през последните четири Димчо темелков, който отговаря за общиснката собственост в Асеновград  е успял да спре редица „безчинства” в общината и опитите за предоговяране в ущърб на общината. Пример за това са минералната вода и концесията за нея и разпределянето на спирките.

„Трябва да дадем на Асеновград друга форма на управление, да  върнем доверието на хората.”

Затова от ПП АБВ влизат в битката за Асеновград в коалиция с партия „Воля”. До дни ще бъде представен кандидатът им за кмет и листата за общински съветници, която по думите на лидера на ПП АБВ е „равнопоставена”.

Pin It on Pinterest