Румен Петков: Бих бил изненадан, ако проект на Кирил Петков бъде подкрепен, той лъже

Бих бил изненадан, ако проект на Кирил Петков бъде подкрепен, той лъже. Това каза председателят на ПП АБВ Румен Петков в ефира на „Денят на живо” по NovaNews.

Румен Петков коментира и 46-ия парламент. „Такова опростачване в парламента, аз и в най-мрачните си мисли не съм допускал. Атмосферата е отровена и то в определени посоки в степен на невъзвратимост. Не знам дават ли си сметка тези хора, които по такъв груб и вулгарен начин се държат един с друг, че след следващите избори ще трябва да си говорят, за да си уточнят приоритети и на база на тях да се сформира правителство”, посочи Петков.

Той се надява в следващия парламент гражданите да видят по-малко лъжи, погнуса и простащина. Според него тази размяна на реплики гарантира намаляване на активността в гласуването.

„Тя показа, че омразата може да бъде водеща. Всички тези определения, квалификации и епитети издават безсилие да се прави политика. Тази политическа спалня, според мен, главно ще роди импотентност и погнуса. Пак казвам – ще има утре и тези хора ще трябва да се погледнат”, посочи той.

Според него ПГ на БСП са имали най-солидно поведение е не заслужават подобни определения.

Той увери, че АБВ и БСП са разговаряли само за съвместно участие на парламентарни избори.
„Разговорите, които са водени с БСП досега, са концентрирани върху съвместното ни участие в парламентарни избори. За президентските не сме говорили. Ние в АБВ не сме обмисляли търсене на друга кандидатура, освен Радев“, каза още Румен Петков.

Румен Петков заяви, че случаят с Чешнегирово и последвалата смърт на лейтенант Тодор Манчев АБВ няма да го остави, но няма да спекулира с него.
„Да подчертая, че незабавно след нахлуването на американските войници в частния имот, ние отправихме писмено искане към министъра на отбраната да проучим как е планирана операцията, кой носи отговорност, защото това е много груба грешка. Тя е планирана по време на предното правителство. Нахлуването е в първия ден на този министър на отбраната. Тук да се говори по този начин, ми се струва немного уместно. След кончината на българския офицер, отново искахме информация. Мисля, че е малко неправилно да се обвинява, прокуратурата, че е работила само по версията самоубийство“, каза Румен Петков.
Той заяви, че е имал среща с шефа на цеха в Чешнегирова. „Трябва да се търси отговорност за кончината. Не мога да кажа дали това е убийство. Мисля, че такива прибързани твърдения, са политическа спекула. Те са грозни, защото става дума за човешки живот. Още повече, че на това младо момче му предстоеше сватба“, коментира още Румен Петков.

Pin It on Pinterest