Политика

Румен Петков бе гост на откриването на 16-ото Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2024“ в Международен панаир – Пловдив

Лидерът на АБВ Румен Петков бе гост на откриването на 16-ото Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2024“ в Международен панаир – Пловдив.

В рамките на събитието, което се провежда от 29 години, на среща с ректора на УНСС Димитър Димитров, Румен Петков изрази радост, че българските ВУЗ-ове със свои научни разработки, изследвания и анализи участват в подобно мащабно изложение, където практически участва цял свят.

След откриването на Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2024“, Петков посети щандовете на „Арсенал“ и на „Самел“. Той изрази възхищение, че самоковската производствена компания произвежда едни от най-добрите дронове в световен мащаб и заглушителна техника, с която работят силно чувствителни държави, като Египет. В същото време България не разполага и до днес с такъв тип заглушителна техника, вкл., и за атомната централа в Козлодуй и то, в настоящите особени условия, отбеляза Петков. Той изрази изумление от факта, че от изложението за пръв път в цялата му 29-годишна история отсъства началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Но определи като впечатляващо отношението на държавния глава Румен Радев, оценено по достойнство както от българските, така и от чуждестранните участници.

На откриването на 16-ото Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2024“ в Международен панаир – Пловдив присъстваха представители на посолства и военни аташета на повече от 30 държави.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest