Румен Петков: Българинът трябва да чуе различните гледни точки за COVID-19

Няма никакво съмнение за провала на ваксинационния план в България, заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ Румен Петков, председател на партия АБВ. 

Той цитира данни от експерти: „I фаза – ваксиниране на 243 000 души; II фаза – 112 000, за IV фаза – 1 800 000, а ние сме вече в V фаза – урбулешката – който дойде. До този момент с две дози са ваксинирани 26 750 души“. 

Петков подчерта, че всеки българин, който иска да се ваксинира, трябва да има това право. И са предложили на управляващите нашата държавна компания „Бул Био“ да започне производството на АстраЗенека. 

„По същата логика в Москва имам уверението, че ако ние искаме да произвеждаме руската ваксина в България, ще имаме пълно съдействие на най-високо ниво“, заяви лидерът на АБВ.

За номинацията на доц. Мангъров в листите на АБВ за изборите Петков декларира: „Ние не гледаме на доц. Мангъров като оръжие, а гледаме като на начин българинът да има максимално широка информация. Българинът трябва да чуе различните професионални гледни точки“.

„Ние от АБВ искаме нормален живот в работеща държава“, подчерта лидерът на партията.

ЦЕЛИЯ РАЗГОВОР ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Pin It on Pinterest