Румен Овчаров: Опозицията на Корнелия Нинова се изчерпа

„Опозицията на Корнелия Нинова се изчерпа и за съжаление стигна до нивото, в което единствените им аргументи са „дайте да я махаме, защото не ме подкрепя за евродепутат или защото не съм депутат“ и така нататък. Когато стигнаха на това ниво, тези хора вече трябваше да са разбрали, че са загубили битката и в Националния съвет, и в партията“.

Това каза Румен Овчаров, член на НС на БСП, пред БТВ. Овчаров коментира, че докато опозицията е водила принципните спорове, част от които той е подкрепял, е имало смисъл от цялото това говорене. „Опозиция в БСП винаги е имало и това е хубаво, но тази опозиция, с претенциите, които има- да променя отново устава, прави едно и също с очакванията да стане нещо различно. Няма да се случи и те трябва да измислят нещо сериозно, ако искат да бъдат сериозна опозиция“, категоричен бе Овчаров

„На изминалите избори ГЕРБ си изиграха играта. Те се страхуваха от тези избори и взеха всички мерки, за да не се провалят“, каза още Румен Овчаров. Той добави, че управляващите са започнали с лишаването на опозицията от субсидия. „Този акт удари директно БСП, защото с 1 лев субсидия партия като БСП не може да направи избори в цялата страна. Това обаче не засегна ГЕРБ и ДПС“, уточни социалистът. Той обясни, че на тези избори е имало и пълна мобилизация на  корпоративния вот, който е решил изборите в София, както и на купения, който  е обърнал резултата в Красна поляна и Искър.“ На тези избори левите „чогуни“ се оказаха много по-гъвкави от десните чогуни, защото ако десните баха подкрепили БСП толкова- колкото ние подкрепихме техните кандидати, ГЕРБ щеше почти да изчезне от картата на София“, заяви Овчаров. Той бе категоричен, че Мая Манолова е щяла да  спечели изборите в София, ако тези фактори са липсвали. „Другият фактор, който Мая Манолова не оцени достатъчно е рязкото разграничаване от избирателите на БСП и дори листата ни загуби от това“, каза още Румен Овчаров.

Pin It on Pinterest