Републиканци за България в област Стара Загора отиват на изборите с изцяло местна листа

С Решение № 26  на РИК -Стара Загора от 7-ми юни  2021 година бе регистрирана кандидат-депутатската листа на ПП „Републиканци за България“ в област Стара Загора, за участие в извънредните парламентарни избори за 46-то Народно събрание, насрочени с Указ на президента Румен Радев за 11 юли.

 Листата е от 16 кандидати, като средната им  възраст е под 40 години.

 Една трета  от кандидатите в лисата са нови лица и имена, в сравнение  с предишната кандидат-депутатска листа.

Голяма част от кандидатите за народни представители в листата, са представители на гражданската квота.

Водач на листата на Републиканци за България в област Стара Загора е 29-годишният Иван Георгиев. Завършил е  Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ , с треньорски и преподавателски профил, в момента е мениджър Транспорт и логистика в транспортна фирма в град Гълъбово.

 Втори в листата е казанлъшкият лекар- специалист по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „ Д-р Христо Стамболски“ в града д-р Живко Чобанов на 56 години.

Трети в листата е инж. Христо Желев, инженер – геодезист от Стара Загора. Работи в  като ръководител производствено поделение, язовирен район „Розов кладенец“, град Гълъбово.  С повече от 11 години опит като държавен служител в Областна администрация -Стара Загора.

Бившият финансов директор на ТЕЦ „Марица -Изток“ 2 и настоящ собственик на фирма за консултантски услуги в областта на ЗОП , енергетиката и водоснабдяването Юлиян Ненчев,  е четвърти в листата.

6-кратният Републикански шампион  по лека атлетика – гюлле и диск, възпитаникът на покойната треньорка  и олимпийска медалистка Цветанка Христова- Димитър Бангов, от Казанлък, е на 5-та позиция в листата. Бангов е възпитаник на НСА, треньорски профил. Представител на малкия семеен бизнес.

На 6-та позиция в листата е Тодор Тодоров, 45-годишен, от Чирпан. Възпитаник на университета Нортхамптън във Великобритания. Тодоров е ръководител на Центъра за развитие на община Чирпан и главен координатор на Агенция за регионално икономическо развитие в Стара Загора.

7 -ми в листата е представител на община Раднево- докторантът от Техническия университет-32 годишният инж. Диньо Костов. Работи в Мини „Марица Изток“, рудник Трояново-1.

8-ми е инж. Ивайло Цветковски, от Гълъбово. Специалист по електроенергетика и електрообзавеждане, собственик на фирма за производство на мебели.

9-ти е Тодор  Павлов– 29-годишен, бизнесмен от Стара Загора.

Десетата позиция в листата е за 52-годишния Недялко Недялков, магистър от ВВОУ “Васил Левски”, гр. Велико Търново. Работил е в Министерството на отбраната. От 1995 год. работи в системата на МВР- отдел „Криминална полиция“, като в периода 2012- 2020 г. заема длъжността началник- група,  в Областната дирекция на МВР- Стара Загора.

11-та позиция  е за педагога- логопед Петя Тенева-учител в Регионален център за подкрепа процеса на приобщаващото образование в Стара Загора .

 12-ти е Йонко Иванов– собственик и управител на транспортна фирма.

 23-годишният студент в ПУ „Паисий Хилендарски“ – спортна специалност  Стоян Стоянов е на 13-та позиция в листата. Член е на Контролния студентски съвет към ПУ. Стоян ще се състезава за гласовете на своите съграждани  в Чирпан.

14-та позиция  е за политолога от ПУ „П. Хилендарски“ Деляна Бобева. Има почти 30-годишна кариера в национални и регионални медии от Казанлък.

15-ти е инженер Румен Николов от Стара Загора.Инженер- геодезист, възпитаник на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

 16-та позиция е за студентката по педагогика от Тракийския университет Инна Иванова.  Инна е от Раднево, активист в Младежката организация на ПП „Републиканци за България“.

В предстоящата предизборна кампания представителите на ПП „Републиканци за България“  ще водят обрана, балансирана и прагматична кампания,  отворена и приканваща за диалог.

Основният опонент на тези избори ще е разделението в обществото и новият български парламент ще има тежката задача да преодолее това, категорични са кандидатите от ПП „Републиканци за България“.

Единението на нацията се извежда като основна задача.

Pin It on Pinterest