Републиканци за България с офиси в Димитровград, Харманли и Хасково

Откриха още три офиса на ПП „Републиканци за България“ в градовете Димитровград, Харманли и Хасково.

В присъствието на председателя и зам.-председателя Цветан Цветанов и Павел Вълнев бяха избрани и областен и общински координатори.

За Димитровград временно ще отговаря Славейко Иванов, бивш общински съветник от ГЕРБ, който ще е общински ръководител, Митко Димитров ще е общински ръководител за Харманли, а областен координатор за Хасково ще е Антон Иванов, който е в политиката от времето на СДС, след което бе част от ГЕРБ, и в предходния мандат председателстваше сесийната група в Общинския съвет на Хасково.

Освен откриването на офисите повод на събиранията бяха и представянето на основните цели на политическата формация – борба с корупцията, привличане на младите и активни хора, защита на бизнеса и икономически растеж основан на пазарен принцип и отстояване на конституционните права на българите в чужбина.

Засегната бе и темата с разпространението на коронавируса и изгубеното време, за което вече плащаме със загубата на човешки животи и то ежедневно.

„Републиканци за България” е алтернатива на сегашното статукво, защото не е лидерска партия и отстоява принципи, които дават възможност на всеки да бъде активен в обществения и политическия живот на страната. Залагаме на експертите, които да дават посланията, а политиците ще ги реализират чрез своите политики в законодателната и изпълнителната власт”, заяви Цветан Цветанов и подчерта, че сме свидетели не само на корупция, но и на завземане на бизнеси. 

„Ние сме алтернативата и хората, които знаем как –  ще направим нужните реформи. Хората трябва да бъдат активни на следващите избори, за да освободим страната от състоянието, в което е”, заяви зам.-председателят Павел Вълнев.  

По думите на общинския координатор за Димитровград Славейко Иванов няколкостотин души от общината са част от Републиканци за България.

След освещаването на офиса в Хаскво строителният бизнесмен Антон Иванов заяви, че не сменя партията, а партията е сменила него.

„Партия ГЕРБ не е това, което беше. Партия ГЕРБ е нещо съвсем различно“. Иванов каза, че няма място в ГЕРБ, защото партията е по-лява от БСП.

Сред аргументите, които изтъкна са държавният бюджет за 2021 година, който е създаден без перспектива – предвидено е да се харчи много повече, отколкото ще се изкара.

Мерките за коронакризата в страната също са леви и безперспективни, защото те приоритетно не са насочени към медицинските услуги и подобряването им, няма и подкрепа за бизнеса.

Председател на общинската структура в Хасково е Радостина Циркова, която преди 3 години е завършила образованието си в Италия и решила да се върне в България. До момента тя не се е занимавала с политика и за първи път застава с името си зад партията и зад Цветан Цветанов.

Радостина Циркова каза, че Републиканци за България ще се развива не само до предстоящите парламентарни избори догодина, но и много след това.

Цветан Цветанов заяви, че ще се борят за нормалност в общуването между хората, в общуване между институциите, институционално взаимодействие и институционална координация по важните теми, свързани с националната ни сигурност и за просперитета на България.

„Това, което ние ще направим, влизайки в следващия парламент е да бъдем незаобиколим фактор, но най-важното е да бъдем гарант за евроатлантическата посока, която трябва да бъде запазена и да не бъдем в зависимост на трети държави, които да влияят върху нашето бъдещо развитие“, заяви Цветанов пред съмишленици в Хасково.

Pin It on Pinterest