Републиканци за България регистрираха листата си с кандидати за народни представители в РИК – Велико Търново

Председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов отново ще е водач на партийната листа с кандидати за народни представители от Великотърновския избирателен район.

Днес Цветанов, заедно с общинския координатор на Републиканци за България в старата столица Пламен Маринов и координаторът за Горна Оряховица Яна Стойкова подадоха в Районната избирателна комисия документите за регистрация на кандидатите.

Всички хора в листата са успешни и доказани в своята сфера, категоричен е Цветан Цветанов. Девет от десетимата кандидати са познати от предизборната кампания за 45-то Народно събрание. Новото попълнение е в лицето на уважавания хирург от Комплексния онкологичен център в старата столица д-р Иван Николов.

Финансистът Стефан Дойкин от Елена и експортният директор на горнооряховските Захарни заводи Борислав Ангелов, които в изминалата кампания бяха кандидат депутати от Републиканци за България, този път не са в листата, поради служебни ангажименти. Те обаче са част от структурите и силния отбор на партията във великотърновско и ще работят за общия успех.

  1. Цветан Цветанов

Председател на ПП „Републиканци за България“. Член на 42-то, 43-то и 44-то Народно събрание на Република България. През 2009 г. е мажоритарно избраният кандидат от Великотърновски регион, като във всеки следващ парламент отново е народен представител от област Велико Търново. 

Председателствал е Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, както и най-голямата парламентарна група. В периода 2009-2013г. е заместник министър-председател и министър на вътрешните работи. За работата си в сектор „Сигурност“ е удостоен с награди от министерствата на вътрешните работи на Испания, Италия, Литва, от Европол, както и от много други международни организации.

  1. Пламен Росенов Маринов

37-годишен, философ и педагог по образование, в момента завършва магистратурата си по психология във ВТУ. Общински координатор на ПП „Републиканци за България“ във Велико Търново.

Той е мениджър продажби в национален телеком. Има и сериозен, близо 10-годишен опит, като мениджър на собствен обект в сферата на ресторантьорството. 

Като юноша е бил активен спортист – златен медалист е от републиканско първенство по волейбол, а в продължение на повече от 8 години, се е състезавал в баскетболни клубове като „Етър“ и „Черно море“.

  1. Д-р Иван Илиев Николов

52-годишен, хирург. Роден е в гр. Дряново. Възпитаник е на великотърновската Природо-математическа гимназия, а медицина е завършил в Плевен. От 2001 г. е част от лекарския екип в Първо хирургично отделение на Многопрофилна областна болница за активно лечение „Д-р Стефан Черкезов“ във В. Търново. От януари 2019 е хирург в Комплексния онкологичен център в старата столица, където работи и в момента.

Притежава също така и отличен административен опит – бил е два мандата кмет на родния си град Дряново, избран като независим кандидат.

  1. Д-р Красимир Кирилов

54-годишен, ветеринарен лекар, от Полски Тръмбеш. Един от най-авторитетните специалисти в своята сфера, известен е както в неговата община, така също и в целия регион. Има дългогодишна успешна практика, изградил е една от най-модерно оборудваните амбулатории. Специализирал е в САЩ, по покана на Департамента по земеделие.

Общински координатор на Републиканци за България – Полски Тръмбеш.

  1. Снежана Стефанова

Учител с 18-годишна практика. Магистър Биология и Химия, с допълнителна квалификация Физика и Математика. Магистър е и по стопанско управление.

Преподава биология и химия в ОУ „П. Р. Славейков“ във Велико Търново.

  1.  Фикред Лютфиев Ферадов

38-годишен, от Павликени. Икономист и предприемач. Собственик на търговски обекти и производител на прочутата традиционна напитка – Павликенската боза. Член е на обществени организации като Ротари клуб, познат е с благотворителността си и личното участие в доброволчески каузи.

  1. Андрей Маринов Маринов

38-годишен, юрист от  В. Търново. Главен експерт–юрист е в район „Средец“ към Столична община. Работил е като експерт в дирекция „Добро управление“ към Министерски съвет, бил е процесуален представител на „Български пощи“ ЕАД.

  1. Мартин Георгиев Димитров

35-годишен. Представител е на малкия бизнес. Икономист и предприемач, развиващ собствено предприятие за търговия на едро и дребно със строителни материали.

  1. Николай Стефчев Драков

35-годишен, икономист по образование. Областен координатор е на Републиканци за България и член на екипа по електронно управление в партията. Специалист е по Информационни и комуникационни технологии, собственик на ИТ компания.

  1. Иван Веселинов Станев

37-годишен, ИТ предприемач и специалист в сектор Информационни и комуникационни технологии. Завършил е „Международни икономически отношения“, Член е на Изпълнителния съвет и учредител на ПП „Републиканци за България“. Координатор на секторна политика „Електронно управление“ в партията.

Pin It on Pinterest