Републиканци за България питат Фандъкова какво предприе след инцидента от 14 февруари, при който загина дете на бул. „Ив. Гешов“

Представители на ПП „Републиканци за България“ в лицето на говорителя на партията д-р Виктор Серафимов, Горан Благоев координатор на сектор  „Демографски, етнически и религиозни проблеми“ и Благовест Александров внесоха питане към столичния кмет Йорданка Фандъкова какви мерки предприе от месец февруари до днес, след като загина 16-годишно момче на бул. „Ив. Гешов“ от токов удар на улицата, от необезопасена шахта.

Питаме:

  1. Правени ли са ремонти на уличната мрежа в района на гореописания инцидент от м. февруари тази година?
  2. Възлагани ли са обществени поръчки от Столична община във връзка с ремонтни дейности по т. 1?
  3. Кой е бил възложител на поръчките по т.2?
  4. Кой е приел дейностите, изпълнени във връзка с договорите по т. 2?
  5. Какви строителни книжа са издадени във връзка с извършените ремонтни дейности?
  6. Кой отговаря за кабелното трасе под бул. „Иван Гешов”?
  7. Каква е предвидената дълбочина на кабелните шахти в района на инцидента съгласно Техническите изисквания на Столична община?
  8. Какви правни и фактически действия са предприети от Столична община след гореописания инцидент във връзка с обезопасяването на района?
  9. Какви правни и фактически действия са предприети от Столична община след гореописания инцидент във връзка с установяването на длъжностните лица от Столична община, които имат съпричастност към  случая?
  10. Има ли стратегия на Столична община във връзка с контрола на търговските обекти, техния статут като законни или незаконни постройки и начина, по който работят?

Републиканци за България ще ви информира своевременно след като получи обратна връзка на направеното запитване към общината.

Pin It on Pinterest