Рекламата на хазарт да бъде забранена настоя председателят на ПП АБВ Румен Петков

Рекламата на хазарт да бъде забранена, действията в тази насока не бива да бъдат половинчати, настоя председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„Преди няколко месеца, когато започна тежката битка с хазарта и Валери Симеонов говореше, че трябва да се обърне внимание на рекламата на хазарта, за да не бъдат провокирани българските граждани. Във водещите телевизии и днес, по обем, послание и характер, рекламата е същата. Не знам защо този ентусиазъм отпреди няколко месеца да се борим с хазарта, да спасим от хазарта българските хора, някак остана на заден план сред приоритетите на господин Симеонов и компания. Ако ще има реклама на хазарта, прилично би било рекламните средства да отиват само в обществените медии, например“.

Петков коментира, че когато законодателният орган е предприел стъпки в контекста, действията трябва да бъдат доведени докрай и рекламата на хазарт да бъде забранена. Обратното създава впечатление, че премиерът си създава медиен комфорт във водещите телевизии, като фокусира рекламата на спортния тотализатор в няколко медии.

Pin It on Pinterest