Политика

Радослав Рибарски: Не можем да поставим под риск снабдяването с горива

Кабинетът и министрите трябва да осъзнават и носят своята политическа отговорност

Ако Калин Стоянов носеше политическа отговорност към ПП-ДБ, щеше да подаде оставка, каза Рибарски

Кабинетът и министрите в него трябва да осъзнават и носят своята политическа отговорност. Това коментира в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS народният представител от ПП-ДБ Радослав Рибарски.

Той уточни, че всяка партия, която подкрепя законопроектите на правителството, ясно е заявила посоката, която следва. Според него чрез разговори се намира изход от всякакви ситуации.

Рибарски добави, че рискове с прекратяване на дерогацията има, затова срокът трябва да бъде ясно следван. „До март месец трябва да се подсигурят доставки. Това трябва да се случва с дългосрочни договори. Ако цялото търсене в страната зависи от внос, вероятно ще имаме проблеми. През годините е постигната голяма зависимост от производството и горивата, произвеждани в рафинерията. Очаквам това да доведе до разместване на пазара на горива. Март месец изисква пълна мобилизация. В момента намаляват количествата руски нефт, които се обработват”, каза той.

Рибарски добави, че няма значение кой поема политическа отговорност за министър Калин Стоянов. „ПГ на ПП-ДБ беше потресена от кадрите, които видяхме на протестите. Ако той носеше политическа отговорност към ПП-ДБ, щеше да подаде оставка, която му беше поискана от групата. Ще видим какво ще произведат разговорите между  Денков и Стоянов. ПГ на ПП-ДБ ясно изрази възмущение от случилото се”, каза той.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest