Политика

Проф. Румен Гечев: БСП стриктно следва политиката, заявена преди изборите и не излъга своите избиратели

Ако се даде третият мандат на БСП, ние веднага ще го върнем. БСП е категорично за избори.

Това заяви народният представител от „БСП за България” проф. Румен Гечев пред NOVA News.

Той припомни, че БСП винаги е искала оставката на правителството на сглобката, тъй като, по неговите думи, то не се справя и тласка България към сериозни икономически, социални и политически проблеми.

„Ние сме сигурни, че нашият резултат ще бъде по-добър, поради това, че БСП, като единствената реална опозиционна партия в парламента, категорично следваше политиката, която беше заявила преди изборите”, смята проф. Гечев.

Според него това, че БСП стриктно е изпълнявала поетите от нея ангажименти, ще се оцени както от избирателите на социалистите, така и от хора, които са разочаровани от партии като „Продължаваме промяната” и ГЕРБ.

„БСП е формация, която защитава интересите не само на бедните, но и на средната класа. Ние сме партията партията, която защитава и националния интерес. Бяхме категорични за завършването на национално значими проекти и се оказахме прави  през последните 15 години и по отношение на атомната централа в Белене, и по отношение на разширението на централата в Козлодуй, и по отношение на ТЕЦ-овете. БСП беше категорично и против начина, по който се наложиха санкции срещу Русия, тъй като се е оказаха с огромни несиметрични загуби за целия Европейски съюз и България”,  посочи  част от позициите на социалистите народният представител.

По думите му с кого ще говори БСП след изборите за съставяне на правителство, зависи от подредбата в парламента и дали другите формации споделят политиките на БСП в защита на националния интерес.

„Случаят с Нотариуса показва, че българската съдебна система от десетилетия е прогнила и не работи. Да се надяваме, че на тези избори избирателите ще подходят много внимателно към тези, които са им обещавали реформи в съдебната система и ги излъгаха”, каза още проф. Румен Гечев.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest