Проф. Георги Михайлов: Със Закона за здравето се променя философията на здравеопазването в ултрапогрешна посока

Народният представител от „БСП за България“ и член на Комисията по здравеопазване в 44-тото НС пред агенция „Фокус“

Със Закона за здравето се променя цялата философия на здравеопазването в една ултрапогрешна посока. Това каза проф. Георги Михайлов по време на дебата по второто четене на Закона за лечебните заведения.

Проф. Михайлов разкритикува „Обединени патриоти“, че ще подкрепят законопроекта.

„Ние доста дълго време ще стоим върху този законопроект и използването на думата „подкрепяме“ от коалиционна култура за мен е абсолютно неуместно и некоректно към българската нация. Става дума за основния закон, който третира лечебните заведения като основен източник на предоставянето на здравни услуги. Ние след малко ще влезем в първия сериозен дебат. Искам да насоча към вас и към уважаемата колега Дариткова собствените й думи. Действително с този закон се променя цялата философия на здравеопазването, но в една ултрапогрешна и ултралиберална посока“, изтъкна още проф. Михайлов.

Според него се връщаме във времена да се разрушава цялата пирамида на здравеопазването. „Да правим неща, които са абсолютно немислими. Казвам го с цялата си отговорност на 38-40-годишен практикуващ лекар“, каза още Георги Михайлов.

Pin It on Pinterest