Проф. Георги Михайлов: България катастрофира в две направления: ваксинационен календар и смъртност

Ковид-19 е нов респираторен вирус, непознат за света и затова създава голям проблем за здравната система.

Не са познати неговите нито епидемиологични качества, нито вирулентните качества, нито неговите възможности. Важно е хората да спазват епидемиологични мерки.“ Това заяви водачът на листата на Коалиция “БСП за България“ в Благоевград проф. Георги Михайлов в ефира на БТВ.

В предаването “120 минути“ той развенча слуховете, че има повишена опасност за бременните жени, които са заразени с вируса, като добави, че смъртността в световен мащаб е 3.4%, но това е само на база хората, които са регистрирани с ковидинфекцията. „Според данните на Института „Роберт Кох“ смъртността от ковидинфекция е между 0.3 и 0.5%, но това е сериозен здравен проблем“, обясни проф. Михайлов.

„България катастрофира в две направления: направление ваксинационен календар и в направление смъртност“, категоричен бе той. 

„Всички ваксини, които са допуснати на пазара в света и са на разположение на ЕС, са допуснати под условие“, заяви Георги Михайлов. Той припомни думите на Здравния комисар на Евросъюза, според когото в условията на извънредно законодателство всяке отделна държава може да решава доставките на своята държава.

Той заяви, че безспорно сериозни промени са нужни в управлението на здравеопазването и БСП има няколко основни предложения, едно от които е регионализация на болниците.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest