Проф. Боян Дуранкев: Ние от „Коалиция за България“ искаме България да използва правилно членството си в Европейския съюз

Ние от „Коалиция за България“ искаме България да използва правилно членството си в  Европейския съюз. Това каза професор Боян Дуранкев, водач на листата на „Коалиция за България“ за европейските избори, пред обществеността на град Стамболийски.
Той поясни, че след 30 години преход и 12 години членство в ЕС няма никакъв напредък у нас, но пък имаме щастливи политици.
„Те казват, че са усвоени много еврофондове, имаме магистрали, но пък и успяха да направят хубави апартаменти с асансьор до тях, имат и офшорки“, заяви проф. Дуранкев. „Има и трети политици, които също са много щастливи и с къщите си за гости“, добави проф. Дуранкев. По думите му те са и много честни и казват, че разпределят финансовите потоци. „Те участват във всяка власт и 12 години в ЕС винаги са загребвали от кацата с меда, но ние, хората, не сме щастливи“, коментира професор Боян Дуранкев. „Ние искаме догонващо икономическо развитие, което да започне от 2020 до 2025 година и догонващо социално развитие, стабилизиране на демографската система и преминаване към демографски растеж“, добави проф. Дуранкев.
„Ако имаме изпреварващо икономическо развитие, сметките ще стигнат и до доходите“, каза още Дуранкев. „Ние сме под средната минимална заплата на ЕС. Ако имаме догонващо развитие на ЕС, минималната заплата може спокойно да отиде на 1000-1020 лева и средна заплата – 2000 лева. Ако това стане, ще поработим и за младите хора, за да ги задържим и за да има раждаемост“, посочи професор Боян Дуранкев.
 
купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest