Продължава битката за спасяване на залива Болата в резерват Калиакра със съвместните усилия на ПП АБВ и кмета на село Българево

Продължава битката за спасяване на залива Болата в резерват Калиакра със съвместните усилия на ПП АБВ и кмета на село Българево Георги Георгиев.

Днес той, председателят на партията Румен Петков и кандидатът за народен представител от коалиция „БСП за България“ в Добрич д-р Николай Бекяров посетиха защитената територия, която е със специален ограничен режим на достъп.

Георгиев, Петков и д-р Бекяров изготвиха съвместно решение, което да гарантира съхраняването на живописната местност и същевременно да бъдат гарантирани правата и на живеещите в близост, и на туристите да ползват плажната ивица. С настояване да бъде реновирана пътната ивица между с. Българево и Болата и осигуряване на паркинг за плажуващите те ще се обърнат към служебното правителство.

Като част от резервата Калиакра, Болата е защитена територия и въпреки това джипове и коли паркират непосредствено до морето. От година власти налагат големи глоби за подобни действия и това предизвиква серия от протести.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest