При голям интерес премина кампанията за безплатни тестове на слуха в Добрич, организирана от депутатите от ГЕРБ

Като изключително успешна определят кампанията „Чуваш ли Коледа?” за извършените безплатни тестове на слуха специалистите от Центъра за слухопротезиране и обслужване на възрастни и лица с увреждания „Медика Вита” – гр. Добрич.

По инициатива на народните представители от ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова бе извършено измерване на слуха на възрастни хора.

От „Медика Вита” отчитат, че за периода на кампанията – 4 – 24 декември 2019 г. са прегледани и консултирани общо 112 лица. С нормален слух са били едва 8. Други 40 са били с умерена слухова загуба, а 64 – със сериозна загуба на слуха на поне едно ухо.

Отчитаме кампанията като изключително успешна, поради големия интерес и благодарност на гражданите на гр. Добрич и околните населени места, посочват слухопротезистите Йордан Димов и Анастасия Морозова, извършили безплатните за гражданите прегледи.

Пациентите със сериозна загуба на слуха са били консултирани за възможностите да посетят лекар- специалист и информирани за реда за получаване на безплатни слухови апарати чрез системата на дирекция „Социално подпомагане”.

С напредването на възрастта е установено,че слухът на хората започва постепенно да се влошава. Сетивата им се притъпяват, реакциите им се забавят. Целенасочени средства за проверка на слуха у нас не се отпускат, като има хора, които чакат с месеци за направление, а някои от хората се отказват изобщо.

С грижа за най-уязвимите- възрастните хора, народните представители от ГЕРБ подеха поредна инициатива, свързана със здравето на гражданите. Създадена бе организация за посещение на прегледите на членове на пенсионерските клубове в града, както и граждани, записали се по e-mail и по телефон.

Pin It on Pinterest